13 mai 7:43 PM

Abonare la google news

Anunţ la Suceava. Accesul la Zilele oraşului, doar cu certificat de vaccinare. Cum vrea primarul să aplice decizia

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 12 mai, în timpul unei conferinţe de presă, că va propune Consiliului Local o Hotărâre pentru a reglementa accesul la evenimentele organizate de zilele oraşului. Este vorba despre evenimentele culturale şi sportive de pe 24 iunie. 

„Nu ascund faptul că pe 24 iunie Primăria Suceava va organiza evenimente culturale, sportive, legate de zilele oraşului. Voi intra în Consiliu Local şi voi cere ca accesul să se poată face doar pe baza adeverinţei de vaccinare”, a spus primarul.

Anterior, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că autorităţile nu împart populaţia în vaccinată sau nevaccinată, ci în vaccinată sau testată sau care a avut boala în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile. „Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată”, a afirmat el.

Contactat telefonic, joi, 13 mai, primarul Ion Lungu şi-a mai temperat discursul cu privire la decizia de îngrădire a accesului la evenimente pentru cei nevaccinaţi. Întrebat cum va organiza evenimentele, alesul local a spus că va împrejmui zona cu garduri de protecţie şi va stabili o sigură poartă de acces unde se va putea intra doar pe bază de certificat de vaccinare. Apoi a explicat că decizia nu este bătută în cuie. 

El a făcut o declaraţie pentru a provoca dezbatere pe seama subiectului. Ion Lungu a explicat că şi-a dorit să îi motiveze astfel de tineri să facă vaccinul anti-COVID-19. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Gunoaiele din Germania continuă să sosească în România. 500 de tone de deşeuri, descoperite în Portul Agigea

Trei sute de tone de deşeuri, importate din Germania, descoperite în Portul Agigea

Cum arată staţiunea Vama Veche după mini-vacanţa de 1 Mai

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul