sâmbătă 15 ianuarie 11:49 AM

Abonare la google news

Anunț cutremurător în lumea tenisului. Lui Chris Evert i s-a pus cel mai crunt diagnostic medical


Ziua de 14 ianuarie 2022 a venit cu un anunț cutremurător din lumea tenisului. Chris Evert (67 de ani), jucătoare legendară de tenis cu 18 titluri de Grand Slam câștigate la simplu, a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1. Anunțul a fost făcut chiar de fosta sportivă.


Chris Evert, diagnosticată cu cancer ovarian. Anunț cutremurător în lumea tenisului

Chris Evert, deținătoare a 21 de titluri de Grand Slam în carieră, 18 la simplu și 3 la dublu, a făcut recent un anunț cutremurător care a zdruncinat serios lumea tenisului. Sportiva a dezvăluit că a fost depistată cu cancer ovarian în stadiul 1. Într-o postare făcută pe Twitter, fosta legendă a tenisului feminin a spus că a vrut să își facă public diagnosticul și povestea „pentru a-i ajuta și pe alții” care trec prin momente dificile.
Totuși, Chris Evert spune că a fost norocoasă de faptul că boala i-a fost depistată devreme și șansele ei de a o învinge sunt mult mai mari în situația de față:

Am vrut să împărtășesc faptul că am fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul unu și povestea din spatele acestei probleme pentru că am văzut asta ca o modalitate de a-i ajuta pe alții. Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie. Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament”, a transmis Chris Evert pe contul personal de Twitter.

De asemenea, fosta sportivă a punctat faptul că va continua să aibă apariții televizate în cadrul postului ESPN, de acasă, pentru diverse analize din cadrul Australian Open 2022.

Mesaj de încurajare din partea Martinei Navratilova. „Suntem alături de tine. Vei învinge acest adversar urât!”

Martina Navratilova este o altă legendă a tenisului feminin care a uimit lumea în aceeași perioadă cu Chris Evert. De asemenea, între cele două sportive a existat și o rivalitate foarte mare, care a dăinuit timp de aproape 15 ani. Unii chiar au avut curajul să spună că a fost cea mai mare rivalitate din istoria sportului. Martina Navratilova a cucerit în carieră 18 titluri de Grand Slam la simplu, la fel precum Chris Evert.
La aflarea veștii, Navratilova a transmis un mesaj pentru fosta ei rivală:

Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie. Eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât”, a transmis Navratilova.

Chris Evert și Martina Navratilova s-au confruntat în 14 finale majore.

Evert deţine 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: 1974 până în 1978, 1980 şi 1981. Din anul 2011, ea este comentator și analist sportiv pentru postul de televiziune ESPN.

Rafael Nadal, încă o serie de cuvinte îndreptate către Djokovic. Promisiunea făcută de jucătorul iberic.

Playsport.ro