Abonare la google news

Antreprenorii speră ca „guvernanții să aibă înțelepciunea“ să nu le reînchidă restaurantele: „E posibil să pierd afacerea“

Ai aflat că Bucureștiul intră în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori. Asta înseamnă că se închid cinematografele, teatrele, sălile de jocuri și restaurantele la interior. Decizia ar urma să fie luată într-o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Industria HoReCa este cea mai afectată. A pierdut anul trecut 7 miliarde de lei. Unii proprietari sunt îngrijorați că vor rămâne fără angajați, iar alții riscă să închidă afacerea dacă situația se agravează.

Citeste si:  Alte cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului, confirmate în județul Botoșani

Mihai Roșcan: „De când am redeschis, am redeschis cu doi angajați. Acum dacă se va lua iar măsura închiderii e posibil chiar să pierd afacerea.“

Cătălin Mahu, proprietar restaurante: „Sper ca ai noștri guvernanți să aibă, cum să spun… Înțelepciunea să nu mai închidă restaurantele. Nu am auzit de vreun focar de infecție în restaurante“.

Citeste si:  Prima zi de schi în Sinaia a adus aglomerație de nedescris. Sute de oameni s-au îngrămădit să urce în telescaun

Alți antreprenori sunt mai optimiști. Speră ca vremea bună să țină cu ei, ca să poată primi clienții măcar pe terasă.

Florin Dudulac, proprietar restaurant: „Să sperăm că vremea va fi ok în continuare și vom putea beneficia de terasă. E singura noastră șansă pentru perioada următoare. Nu ne-am gândit deloc să închidem. Nu renunțăm așa ușor“.

Citeste si:  Restaurantele, barurile și cinematografele ar putea fi redeschise. Antreprenor: „Am chemat toţi angajaţii pentru curăţenia generală”

În afară de București, județele Ilfov, Timiș, Brașov și Cluj sunt și ele în scenariul roșu.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews