Abonare la google news

Antrenamente în simulator. Cum a ajuns un puști de 18 ani să domine Campionatul Național de Drift

La 18 ani, pe care îi va împlini pe 5 august, Claudiu Adam este liderul absolut al diviziei Pro din Campionatul Național de Drift.

În acest moment, adolescentul este favorit să devină cel mai tânăr campion național din istoria acestei discipline în țara noastră. În spatele succesului se află însă o pasiune incredibilă pentru motorsport și mii de ore de antrenament în simulator.

De la 13 ani într-o mașină de drift!

A urcat pentru prima oară într-o mașină de drift la 13 ani, atunci când a mers la școala lui Sorin Ene, cel pe care l-a și învins în urmă cu două etape pe Transilvania Motor Ring. Între timp, Claudiu și-a luat licența de pilot, iar din 2018 concurează și în campionatul național organizat de RoDrift.

Cu un titlu cucerit la SemiPro, acolo unde concurează în special piloții aflați la început de drum, Claudiu a trecut de anul trecut la divizia profesionistă a campionatului. Pentru a-și îndeplini visul, acesta s-a dedicat total acestui sport.

Familia i-a achiziționat un simulator, care se apropie mult de acțiunea dintr-o mașină de drift, iar aproape două ore pe zi îl țin pe Claudiu în fața ecranului la antrenamente. Atunci când se apropie etapa, ajunge să stea și 8 ore în simulator, pregătindu-se chiar pe traseul de concurs pe care îl va avea în viața reală.

„Printr-un prieten, care e designer, am acum exact traseele din campionat, iar asta mă ajută enorm. În motorsport, costurile fiind foarte mari, nu ne permitem multe teste reale, dar simulatorul m-a ajutat mult”, explică liderul campionatului.

Acesta încearcă să replice aproximativ tot ceea ce se întâmplă în cursele de pe traseele reale. „Încerc să fac cam tot ce se întâmplă într-un battle normal, să prevăd toate situațiile. Simulatorul m-a ajutat mult să mă dezvolt, chiar dacă nu se poate compara cu atmosfera și senzația pe care o ai acolo, pe circuit. Dincolo de spectacol, driftul înseamnă stăpânire de sine și auto educație. Trebuie să fii foarte atent în fiecare secundă”, adaugă tânărul sportiv.

Adam, în Campionatul Național de Drift

În acest weekend, la numai o zi după ce își va sărbători majoratul, Claudiu Adam va concura în a treia etapă din Campionatul Național de Drift, organizată pe TransRarău la o altitudine de peste 1500 de metri. „E o provocare pentru că e pentru prima oară de când am trecut la Pro și voi concura pe TransRarău. Abia aștept duelurile montane”, a adăugat puștiul minune.

Runda din Bucovina, care se va desfășura sub denumirea de Către Viziunea 0, va strânge la start un total de 35 de piloți. Pe lângă competiția în sine, etapa va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

Deși e pentru prima oară când va concura pe TransRarău la Pro, Adam este favorit după ce în primele două etape ale sezonului s-a impus atât în calificări, cât și în battle-uri, având maximum de puncte. Sportivul pilotează un BMW e30 de 700 de cai putere. Etapa va începe vineri după amiază cu prezentarea piloților pe esplanada din Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă sunt calificările, iar duminică de la ora 15 va începe finala cu battle-urile mult așteptate.

Citeste articolul pe ProSport