Angela Merkel susține că Germania se află în al treilea val de COVID-19: Nu ne putem permite urcuşuri şi coborâşuri

Germania se află într-un al treilea val al pandemiei de coronavirus, le-a spus marţi cancelarul Angela Merkel parlamentarilor din cadrul partidul ei conservator, relatează Reuters, care citează două surse care au participat la întâlnire.

”Acum suntem în al treilea val”, a afirmat ea potrivit surselor citate , avertizând că orice relaxare a restricţiilor introduse la sfârşitul anului trecut şi prelungite până la 7 martie trebuie să se facă cu atenţie şi treptat.

Citeste si:  Euronews: Imigranți din Republica Moldova au intrat ilegal în Franța cu pașapoarte false. Grupul infracțional, organizat de un cetățean român

Închiderea tuturor afacerilor neesenţiale şi controalele la frontieră cu Austria şi Republica Cehă, unde au fost depistate focare legate de o tulpină mai infecţioasă a virusului, au ajutat Germania să reducă numărul de infectări zilnice cu COVID-19.

Dar o vaccinare lentă şi riscul de focare majore de variante cu răspândire rapidă deja identificate în Germania ar putea afecta orice reducere a restricţiilor.

Citeste si:  Comisia Europeană susține că a comandat suficiente vaccinuri și invocă problemele de producţie şi distribuţie a acestora ca fiind cauza pentru întârzierile din campaniile de vaccinare din statele membre

”Nu ne putem permite urcuşuri şi coborâşuri”, le-a spus Merkel participanţilor, sugerând că doreşte ca orice revenire la viaţa normală să fie făcută cu atenţie pentru a evita reintroducerea unor restricţii dacă se va înregistra o creştere a cazurilor de infecţii.

Ea a adăugat că dacă testele rapide vor deveni mai disponibile şi va creşte capacitatea de testare revenirea la normalitate ar putea fi mai durabilă, au menţionat sursele citate.

Citeste si:  Platforma de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19, nefuncţională în anumite intervale

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ The National


Sursa: G4Media

 6 total views