joi 28 octombrie 7:30 PM

Abonare la google news

Angajaţii TVR, în greva foamei. Protest în faţa sediului Televiziunii Române

Angajaţii TVR, în greva foamei, deoarece sunt nemulțumiți de faptul că directorul general interimar al instituţiei a refuzat să discute cu membrii acestui departament despre situaţia instalaţiilor de stins incendiiile, care sunt “nefuncţionale”.


Citeşte şi: Un angajat al TVR s-a sinucis. Bărbatul s-a aruncat de pe sediul Televiziunii Române

Angajaţii TVR, în greva foamei

Acţiunea de protest este programată în faţa sediului TVR, într-un comunicat remis miercuri de Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.


Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată în urma refuzului directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică.

Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, 27 octombrie 2021, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi”, potrivit MediaSind.

În luna iulie, mai mulţi angajaţi ai departamentului au transmis o sesizare directorului general interimar Ramona Săseanu cu privire la situaţia gravă în care TVR a rămas fără instalaţii funcţionale de stins incendii, situaţie care pune în pericol viaţa angajaţilor instituţiei, se menţionează în comunicat.

După 3 luni de la sesizare, angajaţii TVR au tras un nou semnal de alarmă către MediaSind TVR, susţinând că situaţia a devenit extrem de gravă, viaţa angajaţilor TVR fiind pusă zilnic în pericol.

De o săptămână avem o situaţie extrem de gravă, una ce nu a mai fost întâlnită în ultimii 30 de ani. Una dintre ture funcţionează cu doi pompieri!!! În teorie, pentru că în practică de toată televiziunea se ocupă doar unul singur!

Celălalt e la staţia de avertizare. Dacă se întâmplă vreun incendiu instituţia este neacoperită în totalitate. (…) Şi pe celelalte ture situaţia este oarecum asemănătoare, în sensul că sunt zile cu doar doi pompieri. Sunt mai rare, dar sunt„, se mai precizează în comunicat.

Totodată, membrii departamentului îl acuză pe şeful echipei de mai multe abuzuri, care au transformat climatul de lucru într-unul aproape imposibil de suportat.

În acest context, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită public preşedintelui PNL, Florin Cîţu, şi deputatului Gigel Ştirbu, retragerea din fruntea TVR a Ramonei Săseanu.

Romaniatv.net


Stirile.eu