Abonare la google news

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei. Cum se apără oficialul

Procurorul general al statului american New York, Letitia James, a anunțat marți că, în urma unei anchete, a reieșit că guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a hărțuit sexual mai multe femei.

În urma anchetei a reieșit că acesta a hărțuit mari multe angajate care au lucrat sau încă lucrează pentru stat, dar și femei din afara Guvernului statului, a anunțat James, potrivit CNN.

În raportul realizat de Parchet sunt evidențiate unele gesturi „nepotrivite” ale lui Cuomo, cum ar fi „atingeri nonconsensuale și nedorite” sau comentarii de natură sexuală.

Procurorul a declarat că aceste gesturi au creat „un mediu de lucru ostil pentru femei” și a adăugat că acest comportament reprezintă o încălcare a mai multor legi, atât statale, cât și federale.

Comportamentul lui Cuomo nu s-a limitat doar la membrii echipei sale, ci s-a extins și la alți angajați ai statului, inclusiv o angajată a Armatei, precum și la cetățeni obișnuiți, se arată în raportul procurorului general.

„În concluzie, cultura organizațională din Guvern, una plină de frică și intimidare și care a considerat ca fiind normale flirturile frecvente ale guvernatorului și comentariile sale bazate pe gen, a creat condițiile care au permis ca hărțuirea sexuală să apară și să persiste. Această cultură organizațională a influențat și modurile necorespunzătoare și inadecvate în care Guvernul statului a răspuns acuzațiilor de hărțuire”, au scris anchetatorii Joon Kim și Anne Clark în raport.

Andrew Cuomo neagă acuzațiile

Guvernatorul a negat acuzațiile într-o declarație făcută marți.

„Vreau să aflați direct de la mine că nu am atins niciodată pe nimeni într-un mod nepotrivit și nu am făcut avansuri sexuale nepotrivite”, a spus Andrew Cuomo.

Acuzațiile împotriva lui Cuomo s-au intensificat la începutul acestui an, când, în februarie, o fostă asistentă a povestit pentru The New York Times că a avut o serie de interacțiuni neplăcute cu guvernatorul.  Femeia, pe numele ei Charlotte Bennett, a spus la acea dată că Andrew Cuomo i-a pus întrebări despre viața sa sexuală în timpul unei conversații din iunie 2020 în biroul său. Ea a declarat presei că a interpretat comentariile lui Cuomo ca fiind „referiri clare la o relație sexuală”.

O altă fostă angajată, Lindsey Boylan, a făcut și ea o serie de acuzații la adresa acestuia. Ea a spus, într-un interviu în februarie, că guvernatorul a făcut gesturi nepotrivite la adresa ei și că inclusiv ar fi sărutat-o fără acordul ei.

Anchetatorii au descris în repetate rânduri conduita lui Cuomo ca fiind „ilegală”. Totuși, o notă de subsol din raport spune că ancheta nu a concluzionat „dacă comportamentul ar trebui să facă obiectul urmăririi penale”.

Citeste articolul pe Gandul