miercuri 7 iulie 6:00 PM

Abonare la google news

Andrei Muraru este ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul


Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei Muraru în funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Ieșeanul Andrei Muraru, fost consilier prezidențial și fratele lui Alexandru Muraru, președinte al PNL Iași, îl va înlocui pe George Maior la Washington.


„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 iulie 2021, următoarele decrete:
• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a domnului Dan-Andrei Muraru.
• Decret privind acreditarea domnului Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington”, a anunțat Administrația Prezidențială, miercuri.

Andrei Muraru îl va înlocui pe George Maior, care va pleca la post la ambasada României din Iordania. Până acum, Muraru a fost consilier prezidențial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. El a ocupat această funcție din 2014, de la începutul primului mandat prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Muraru a declarat, anterior, că printre prioritățile mandatului său se vor număra sporirea investițiilor americane în România și creșterea prezenței militare americane. El s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 – n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză.

Bzi.ro