vineri 30 iulie 12:12 PM

Abonare la google news

Andreea, sora mai mică a Crinei Pintea, face lotul pentru următoarele Jocuri Olimpice: „În 2024 o să fim amândouă pe teren la națională”


Pivotul „tricolorelor” mici crede că este doar o chestiune de timp până se va alătura primei reprezentative de handbal, unde va face pereche cu sora sa, Crina Pintea. Transferată la CSM București, Andreea Ailincăi nu a „prins-o” pe Crina la „tigroaice”, după ce aceasta a ales să revină la Gyor.


Naționala de handbal de tineret a terminat Campionatul European pe locul cinci, la doar un pas de medalii, iar fetele sunt încântate de saltul valoric făcut.

Pivotul tineretului, Andreea Ailincăi, (18 ani) și-a făcut deja planurile pe o perioadă mai lungă la echipa națională, acolo unde vrea să se lupte pentru titularizare cu Crina Pintea, sora ei mai mare.

Andreea, sora mai mică a Crinei Pintea, face lotul pentru următoarele Jocuri Olimpice: „În 2024 o să fim amândouă pe teren la națională”

Până la duelul pentru primul șapte la națională, Andreea trage tare la antrenamente zi de zi la noua sa echipă de club, CSM București, campioana României, de la care Crina a plecat în această vară la Gyor.

„Atmosfera a fost bună între noi, am fost foarte unite, ne-am susținut foarte mult și ne-am încurajat, iar acest lucru cred că ne-a ajutat mult să obținem rezultate bune.Ne așteptam să ne prezentm bine, ne doream să luăm medalie, dar ne bucurăm și pentru locul 5,  am făcut un salt mare de la locul 11 de la ediția trecută a Europenelor, la locul cinci acum” a spus Andreea Ailincăi, componentă a naționalei de handbal tineret a României.

Andreea a continuat: „Crina mi-a zis să muncesc mult, să trag de mine chiar dacă nu mai pot. Îmi doresc să o întrec pe Crina. Mă gândesc că poate în 2024 o să fim amândouă la națională la JO. Sper să-mi îndeplinesc acest vis, să fim noi două la națională, eu rezerva Crinei sau invers”.

Fetele m-au primit foarte bine, sunt foarte înțelegătoare, sunt convinsă că o să-mi meargă bine la CSM București. Sper să ajut echipa cât mai mult și să câștigăm Liga Campionilor în acest sezon. Chiar mă gândeam că o să mă duelez cu Crina în anumite meciuri și îmi imaginam cum o să ne batem pe semicerc, nu o să am milă de ea, câștigă întotdeauna sora mai mică – Andreea Ailincăi

 Foto: arhiva personală

 

Prosport.ro