Abonare la google news

Andreea Moldovan: „Suntem în debutul valului al treilea al pandemiei”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că suntem în derularea celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Moldovan spune că, din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu tulpinile noi, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am experimentat anterior.

„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat, întrebată cum ne pregătim de gestionarea acestui al treilea val al pandemiei.

Citeste si:  Parlamentul de la Chișinău a respins, pentru a doua oară, învestirea unui nou guvern

În acest moment, sunt 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID, a precizat Andreea Moldovan, pentru DIGI24.

Despre măsurile anti-COVID

„Toate aceste măsuri care s-au luat sunt măsuri care sunt tatonate în prezent și vom vedea care va fi impactul lor asupra a ceea ce urmează. Dacă trendul evolutiv va continua să crească și să fie o creștere a numărului de cazuri în continuare, cu siguranță aceste măsuri vor fi reevaluate.

Această închidere a accesului la ora 22:00 implică de fapt mult mai mulți pași, în sensul în care spre ora 22:00 deja oamenii nu vor mai putea să circule, nu vor mai putea să se aglomereze, nu vor mai putea să rămână magazine deschise atât de mult cum rămân în prezent. Deci, practic, o măsură de genul aceasta generează mult mai multe efecte în jur”, a explicat Andreea Moldovan.

Citeste si:  Augustin Zegrean: Lupta împotriva pandemiei nu este sinonimă cu anularea drepturilor și a libertăților fundamentale

Deși în România se fac 30.000 de teste COVID pe zi, este important „să creștem și mai mult”, a declarat Moldovan.

Testarea în școli, întâmpinată cu reticență

„Din păcate, cred că avem un dar de a privi cu retincență orice măsură nouă. De fapt, această testare în școli a fost concepută și există în continuare și funcționează ca o măsură de ajutor”, a spus secretarul de stat.

Scandalul datelor de la vaccinare, exercițiu de transparentizare

„Această transparentizare cred că este un aspect extrem de important pentru noi toți, pentru că societatea este mai mult decât doritoare să știe ce se întâmplă și este extrem de important să aibă niște date la îndemână.

Citeste si:  EXCLUSIV. Epidemiologul Octavian Jurma avertizează: „Nu vom scăpa de al treilea rapel în toamnă”. Când ar putea veni al patrulea val al pandemiei

A suferit ce-am suferit cu toții în acest an, pentru că au fost niște date care nu au fost disponibile și care nu au făcut decât să ducă la neîncredere și la decredibilizare și la teoria conspirațiilor și la suspiciuni. Cred că aceste date disponibile acum ne ajută foarte bine să înțelegem de fapt ce se întâmplă”, a spus Andreea Moldovan.

Citeste articolul pe Gandul

 47 total views