2 iunie 2:23 PM

Abonare la google news

Anchetă în cazul asasinatului afaceristului din Arad. Ministrul Lucian Bode anunţă verificarea firmelor care comercializează explozibili

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că a dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează explozibili, în cazul asasinatului afaceristului din Arad.

„Aşa cum, de exemplu, la Oneşti, am verificat peste 500.000 de petiţii în 24 de luni, tot ce înseamnă plângeri, care nu aveau caracter penal, dar aveau anumite elemente de ameninţare, la fel am făcut şi aici, am dispus verificarea tuturor societăţilor care comercializează produse de acest gen (explozibili – n.r.) la nivel naţional şi, cu siguranţă, de aici ne va rezulta şi o imagine a ceea ce înseamnă această piaţă în România”, a declarat ministrul Internelor, Lucian Bode.

Citeşte şi: EXCLUSIV Noi imagini şocante cu asasinatul de la Arad. Ultimele clipe de viaţă ale omului de afaceri Ion Crişan VIDEO

Lucian Bode a precizat că Ministerul Afacerilor Interne va sprijini ancheta Parchetului General în cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crişan „astfel încât, în cel mai scurt timp, autorul, autorii să fie traşi la răspundere”.

Cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan este cercetat de Parchetul General – Secţia de urmărire penală şi criminalistică – după ce maşina pe care acesta o conducea a explodat în parcarea unui magazin din Arad.

„Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, se preciza într-un comunicat al PICCJ.

Citeşte şi: Amanta afaceristului Ioan Crișan, mort în atentatul de la Arad, a fost ridicată de polițiști! Detaliile care schimbă tot ce se ştia până acum

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa după ce autoturismul lui a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Citeste articolul pe RomaniaTV