Abonare la google news

Anchetă după ce o româncă a murit pe stradă, la câteva ore după vaccinarea cu AstraZeneca

O româncă de 62 de ani din Italia, Torino, a murit, duminică, la șapte ore după ce s-a vaccinat anti-Covid cu serul de la AstraZeneca. Ulterior, procurorii au deschis o anchetă, scrie cotidianul italian La Repubblica.

Femeia era la volan în momentul în care i s-a făcut rău. Aceasta a reușit să coboare din autoturism, dar după câteva minute a murit. Mai mulți trecători au cerut ajutor, însă medicii veniți la fața locului n-au mai putut face nimic.

Românca era îngrijitoare în Torino și, conform istoricului medical, suferea de unele patologii anterioare, inclusiv tulburări legate de hipertensiune, mai scrie La Repubblica.

Vaccinată cu AstraZeneca, cu 7 ore înainte de deces

Cu doar șapte ore înainte de deces, femeii îi fusese administrată o doză de vaccin AstraZeneca.

Procurorul adjunct Vincenzo Pacileo și procurorul Chiara Canepa au dispus deschiderea unei anchete, însă, în prezent, nu există elemente care să susțină o legătură directă între administrarea vaccinului și moartea femeii. Autopsia româncei va fi efectuată în cursul zilei de vineri.

Ce spun studiile despre AstraZeneca

O a treia doză din vaccinul anti-COVID-19 produs de Oxford-AstraZeneca declanșează un răspuns imun puternic, au anunțat cercetătorii luni, adăugând că nu există încă dovezi că această doză este necesară, mai ales în contextul în care unele țări duc lipsă de vaccinuri.

În studiul realizat de Universitatea Oxford se constată că o a treia doză de vaccin crește răspunsurile imune ale anticorpilor și ale celulelor T, în timp ce a doua doză poate fi administrată și până la 45 de săptămâni după prima și, de asemenea, poate duce la un răspuns imun îmbunătățit.

Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a declarat că dovezile arată că vaccinul protejează împotriva variantelor actuale ale virusului pentru o bună perioadă de timp ceea ce înseamnă că un astfel de rapel ar putea să nu fie necesar.

Citeste articolul pe Gandul