miercuri 24 noiembrie 7:00 PM

Abonare la google news

ANAF, avertisment pentru firme: Mai sunt doar 7 zile pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al Fiscului!


Fiscul avertizează firmele că mai sunt doar șapte zile până la termenul limită de conectare a aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF.


„Agenția Națională de Administrare Fiscală informeazã operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), că 30 noiembrie 2021 este termenul limitã de conectare a AMEF la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Acest termen nu va fi prelungit”, arată instituția, într-un comunicat.

ANAF afirmă că, în perioada imediat urmãtoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale pentru operatorii economici al cãror termen limitã de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

Prin excepție, operatorii economici care utilizeazã aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii unei declarații pe propria răspundere (Formularul F4110).

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționeazã cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

Economedia.ro