joi 29 iulie 3:00 PM

Abonare la google news

Ana Maria Popescu o dă la pace cu Eduard Novak după ce a refuzat să-i strângă mâna. „E de datoria mea să fac unele precizări!”

Ana Maria Popescu a dat-o la pace cu Eduard Novak, după ce spadasina a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului și Sportului.


Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak și l-a atacat dur pe ministrul Tineretului și Sportului după ce a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice 2020.

Conflictul dintre cei doi a pronit după ce Eduard Novak a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi putut câștiga medalia de aur chiar dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare.


Ana Maria Popescu o dă la pace cu Eduard Novak

Astfel, la revenirea în țară, pe aeroporul Otopeni, Ana Maria Popescu (36 de ani) a refuzat să îi strângă mâna lui Eduard Novak, ca reacție la declarațiile făcute de către șeful MTS.

”Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze faţă de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenţi.

Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile şi le mulţumesc celor care au înţeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reuşit indiferent de condiţii, dar care îşi doreşte ca cei mici să nu mai fie nevoiţi să parcurgă aceleaşi etape… lipsuri materiale, competiţii ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme şi alte obstacole care îi împiedică încă „din faşă” să-şi atingă adevăratul potenţial.

Mesajul meu rămâne acelaşi. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucăţică, nu vom reuşi să fim mai buni! Dacă vom fi interesaţi de „capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Şi nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm şi îndrăzneala să acţionăm, nu vom putea şti niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!

Am spus-o în repetate rânduri… când dorinţa de performanţă va fi mai mare decât orgoliile, sportul (şi nu numai) va avea de câştigat! Şi poate că acest episod este o lecţie din care avem cu toţii de învăţat.
Şi, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020”, a scris Ana Maria Popescu pe contul său de Facebook.

Prosport.ro


Stirile.eu