duminică 26 septembrie 1:18 PM

Abonare la google news

Ana Maria Popescu, dezvăluiri incredibile după ce a ratat medalia de aur la Jocurile Olimpice: „Mi-am băgat picioarele!”


Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice, însă sportiva noastră regretă și acum că n-a putut să ia medalia de aur la Tokyo.


Campioana noastră își reproșează felul în care a început meciul cu Sun Yiwen.

Medaliată cu aur la Rio, în 2016, în proba pe echipe, Ana Maria Popescu a pierdut duelul cu Sun Yiwen pentru aur la Tokyo, după ce chinezoaica s-a impus prin „tușa de aur”, la capătul unui duel echilibrat. Ana Maria Popescu a avut prioritate, dar era greu de crezut că minutul suplimentar se va încheia fără tușă dată. Un vârf de spadă a decis până la urmă finala olimpică.

Ana Maria Popescu, regrete după ce a ratat medalia de aur: „Mi-am băgat picioarele!”

Ana Maria Popescu a fost sinceră și a subliniat că n-a fost accidentată în duelul care putea să-i aducă medalia de aur. Sportiva se gândește și acum la greșeala „copilărească” pe care a făcut-o.

„La Tokyo, nu din cauza genunchiului am pierdut finala. El s-a comportat extraordinar. Știu sigur de ce-am pierdut finala. Pentru că scrima se joacă pe aprins becul. Iar eu am început acţiunea cu piciorul. Pe româneşte, mi-am băgat picioarele. A fost o greşeală copilărească. Doar că în tensiunea de acolo, nu am realizat că am început acţiunea cu piciorul în loc să fie braţul în faţă. Am simţit din prima secundă în care am început să fac pasul. Dar aşa trebuia să se întâmple”, a spus Ana Maria Popescu, pentru Libertatea.

Sportiva și-a trecut în cont a treia medalie olimpică, după argint în 2008 (individual) și aur în 2016 (cu echipa).

Prosport.ro