10 februarie 11:06 AM

Abonare la google news

America, de acord cu concluziile OMS. Noul coronavirus nu provine din laboratorul de la Wuhan!

America este de acord cu concluziile OMS și anunță că acceptă teoria conform căreia noul coronavirus nu provine din laboratorul de la Wuhan! De fapt, Statele Unite s-au distanţat de o teorie susţinută și promovată de fostul preşedinte Donald Trump.

În felul acesta, Joe Biden dă de înțeles că va sprijini cu tot ce ține de el echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care investighează originea noului coronavirus.

Poziția SUA: „Susține pe deplin această anchetă”

Echipa OMS aflată în vizită la Wuhan, primul oraş chinez afectat de epidemia Covid-19, a apreciat că ipoteza unei scurgeri din laboratoarele Chinei este „extrem de improbabilă”. Departamentul de Stat a anunțat că aşteaptă ancheta completă a experţilor. „Mai degrabă decât să sărim la concluzii care pot fi motivate de orice altceva decât de ştiinţă, vrem să vedem unde ne duc datele, unde ne duce ştiinţa. Concluziile noastre se vor baza pe acestea”, a reacționat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

„Susţinem pe deplin această anchetă”, a adăugat el.

Într-un moment în care Donald Trump era criticat pentru modul de gestionare a crizei sanitare din SUA, fostul secretar de stat Mike Pompeo, un adversar virulent al Chinei, a aruncat responsabilitatea pandemiei asupra regimului comunist de la Beijing. El a denunţat eforturile Chinei de a ascunde numărul real al cazurilor de infectare şi nu a exclus complet ipoteza ca virusul SARS-CoV-2 să fie fost răspândit în mod deliberat.

Pe de altă parte, Ned Price a împărtăşit criticile ce vizează caracterul netransparent al modului de comunicare al autorităţilor chineze: „Cred că, cel puţin până acum, chinezii nu au oferit transparenţa de care avem nevoie şi de care are nevoie comunitatea internaţională, astfel încât să putem evita ca acest tip de pandemie să se întâmple din nou”. Întrebat dacă este de părere că partea chineză a cooperat pe deplin cu echipa OMS, el a răspuns: „Întrebarea rămâne deschisă”.

Sursa: Gandul