miercuri 13 octombrie 2:06 PM

Abonare la google news

Amendă usturătoare pentru Antena 3. Cu ce sumă a fost sancționat de CNA Mihai Gâdea

Antena 3 a fost sancționată dur de Consiliul Național al Audiovizualului. Televiziunea condusă de Mihai Gâdea va fi bună de plată, din cauza faptului că au folosit un limbaj licentios în timpul emisiunilor.


Marți, 12 octombrie, postul de televiziune Antena 3 a fost sancționat de către cei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu o amendă de 5.000 de lei. Motivul expus a fost încălcarea dispoziţiilor din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual în cadrul emisiunii „Exces de putere” din data de 6 august 2021.

Conform unui comunicat oficial emis de către reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului, art. 40, alin. 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede că „moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”. 


Antena 3 nu este singurul post TV care s-a dovedit a fi „bun de plată”. Membrii CNA au amendat cu somaţie publică postul Kanal D din cauza emisiunii Survivor România, competiție care s-a desfășurat pe parcursul a șase luni de zile în Republica Dominicană.

Potrivit oficialilor, în cadrul difuzării a trei ediţii ale sezonului 2 Survivor România din luna mai 2021, nu ar fi fost respectate prevederi din Codul audiovizualului care spun că „nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate”, notează cei de la G4Media.

 

Cancan.ro


Stirile.eu