Abonare la google news

Ambasada SUA la Moscova își reduce serviciile consulare. Care este motivul

Ambasada SUA la Moscova a anunțat, în cursul zilei de vineri, că își reduce serviciile consulare începând cu data de 12 mai.

Motivul este acela că Rusia a impus restricții la angajarea de personal local, informează Digi24.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat săptămâna trecută o lege care limitează numărul de angajați locali pe care îi pot avea misiunile diplomatice străine și a ordonat Guvernului să întocmească o listă a statelor „neprietenoase”, care vor face obiectul restricțiilor.

Ce servicii va mai oferi Ambasada SUA la Moscova?

Astfel, autoritățile americane au anunțat că Ambasada SUA la Moscova va mai oferi doar serviciile considerate urgente.

Citeste si:  Biserica Ortodoxă, sponsor la FCSB! Gigi Becali: "Asta mi-au spus, da, semnăm!"

„Începând din 12 mai, Ambasada Statelor Unite la Moscova va reduce serviciile consulare pentru a include doar serviciile de urgenţă pentru cetăţenii americani şi un număr foarte limitat de vize de imigraţie de urgenţă pentru situaţii de viaţă sau moarte”, a anunțat misiunea diplomatică într-un comunicat.

Ambasada a mai anunțat și că procesarea vizelor de non-imigraţie pentru călătorii fără scop diplomatic va înceta.

Nemulțumirile Statelor Unite

Reprezentanța diplomatică susține că decizia autorităților ruse au obligat-o să își reducă personalul consular cu 75% și că furnizarea de servicii de urgență în Rusia ar putea fi întârziată sau restrânsă, ca urmare a reducerii capacității personalului de a călători în afara Rusiei.

Citeste si:  Gabi Tamaș, încrezător după ce a oferit o pasă de gol în Academica Clinceni - Voluntari: „Nu vom avea emoţii la retrogradare!” + Ce spune despre o convocare la națională

Totodată, instituția le recomandă cetățenilor americani aflați în Rusia să ia în considerare termenul de 15 iunie impus de Guvernul de la Moscova, când expirăo prelungire temporară a vizelor, permiselor de şedere şi documentelor de imigraţie.

Guvernul rus, prin ordin al președintelui Vladimir Putin, pregătește o listă oficială a așa-numitelor „țări neprietenoase”, care ar putea include zece țări, inclusiv toate cele trei state baltice, precum și Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Polonia, Cehia și Ucraina

Citeste si:  Cornelia Catanga nu credea în COVID, virusul care i-a grăbit moartea

Ordinul lui Putin pune o limită asupra numărului personalului care poate lucra la misiuni diplomatice străine și la alte agenții. Ordinul autorizează, de asemenea, Moscova, să restricționeze sau să interzică contractele de muncă cu „organele de stat și instituțiile de stat ale statelor străine care săvârșesc acte neprietenoase împotriva Federației Ruse”.

Președintele rus a emis decretul pe fondul tensiunilor crescânde dintre Moscova și Occidentul.

Citeste articolul pe Gandul