Abonare la google news

Allen Coliban vrea 1,5 miliarde de euro pentru Brașov. Trenul metropolitan, pe lista proiectelor

  • Primarul Brașovului vrea un Spital Regional de 600 de milioane de euro
  • A. Coliban: „Într-un oraș bogat oamenii folosesc transportul public”
  • A. Coliban: „Românii asociază automobilul cu statutul social”

În așteptarea împărțirii banilor, primarii orașelor importante și-au făcut deja planul. Văd spitale cu heliport și transport inteligent. De la Brașov vine un proiect de un miliard și jumătate de euro.

Citeste si:  CFR Călători la concurență cu Trenul Metropolitan din Cluj! Cât durează călătoriile spre localitățile din jurul Clujului

Braşovul ar putea deveni centru medical de excepţie și oraş cu transport pe şine. Asta spune primarul care vrea ca locuitorii să renunțe la mașina personală. Puțin mai greu în pandemie, e adevărat. Allen Coliban spune că bogăția unei localități e reflectată de numărul oamenilor care merg cu autobuzul.

De la Timișoara, Dominic Fritz e gata să trimită și el zeci de proiecte. Spune că „mobilitate” este cuvântul de ordine într-un oraș smart. Vrea reabilitarea infrastructurii rutiere, înnoirea mijloacelor de transport și o linie de tren până la Reșita.

Citeste si:  INFOGRAFIC Bugetul Clujului, creștere spectaculoasă pe seama fondurilor europene. Principalele proiecte: centura, trenul metropolitan și metroul sunt în faza studiilor tehnice, plus refacerea marilor bulevarde

„Asta e de fapt provocarea: cum cheltuim aceşti bani şi cum putem să-i absorbim, pentru proiecte bune”, a spus primarul Timişoarei.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 51 total views