Abonare la google news

Alin Stoica, prefectul Capitalei, aduce noi informaţii despre starea de alertă din Sectorul 1! Când s-ar putea sfârși

Prezent în fata instituţiei pe care o reprezintă şi după ce s-a ajuns la concluzia că în Sectorul 1 se poate declara starea de alertă, prefectul Alin Stoica a explicat când s-ar putea sfârşi această decizie.

Vă aducem aminte faptul că edilul Clotilde Armand a cerut să fie instituită starea de alertă în Sectorul 1 iar prefectul a încuviinţat solicitarea. Așadar, începând de vineri de la ora 00.00, Sectorul 1 va fi sub stare de alertă

Starea de alertă din Sectorul 1 ar putea înceta în urma unei decizii judecătoreşti

Întrebat de reporterii prezenţi la fața locului, Alin Stoica a declarat faptul că, dacă instanta nu decide întreruperea stării de alertă, decizia va rămâne în vigoare. În viziunea prefectului, starea de alertă era necesară mai ales din cauza faptului că serviciile de salubritate nu funcţionează la parametrii normali:

”Atunci instanța va decide, cu siguranță. Dacă instanța nu decize întreruperea stării de alertă, aceasta rămâne în vigoare.

Această imprecizie a autorităților sanitare ne arată că trebuie să acționăm cu celeritate. Este o stare de alertă generată de constatarea legată de faptul că serviciile de salubritate nu funcționează.

În momentul în care vom găsi o soluție alternativă, cu siguranță că vom înceta starea de alertă.”, a spus Alin Stoica.

Clotilde Armand este liberă să atribuie contracte fără licitaţie

Marea învingătoare, Clotilde Armand, poate, după declanşarea stării de alertă să încheie noi contracte de salubritate fără licitaţie sau fără acordul Consiliului Local Sector 1. Așadar, acest lucru poate fi considerat o victorie mai ales în contextul în care edilul USR-ist nu este la prima solicitare de acest fel, totuşi precedenta solicitare a eşuat, prefectul nefiind de acord la acea vreme:

În urmă cu ceva timp, în presă apărea informația că Clotilde Armand încheiase un contract cu o altă firmă de salubritate care era apropriată de edil. Altfel spus, conform surselor se pare că există și un dosar pe această temă la DNA. Totuși, în aceste momente, în starea de alertă, edilul poate încheia contract cu orice firmă de salubritate fără să aibă o teamă de o posibilă cercetare penală:

Conform jurnaliştilor de la PS News, firma SC. Blue Planet Services se pregătea de preluarea sarcinilor de salubrizare. De exemplu, fix după ce Clotilde Armand a fost validată în mod oficial pe poziţia de primar al Sectorului 1, firma mai sus menţionată a mai adăugat în domeniul de activitate incă 5 coduri CAEN. Vorbim despre codurile CAEN necesare desfăşurării activităţii de salubrizare, activitate pe care o desfăşoară în aceste momente după ce Clotilde Armând le-a atribuit un contract direct fără licitație

Citeste articolul pe BZI