Abonare la google news

Alin Stoica anunță dacă va instaura stare de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor

  • Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1 din cauza situației gunoaielor
  • Alin Stoica așteaptă raportul experților din domeniul sanitar și mediu pentru a lua o decizie
  • Alin Stoica: „Să ofer soluții nu este atributul prefecturii”

Clotilde Armand, a cerut stare de alertă în Sectorul 1 saptămâna trecută, după ce gunoaiele au fost lăsate să se adune pe străzi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a convocat vineri în ședintă experți sanitari și de mediu. Alin Stoica a spus că va anunța luni decizia după ce va primi raportul experților din domeniu.

„Încă nu am luat o decizie, am o parte din documentație pe masă, mai aștept informații și în cursul zilei de astăzi voi lua o decizie”, a declarat Alin Stoica la Aleph News.

De asemenea, prefectul Capitalei a spus că soluția pentru a încheia conflictul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest este la administrația locală și prestatori.

„Soluția este la administrația locală și prestatori. Ei trebuie să ajungă la o concluzie. Nu este normal ca cetățenii să sufere în acest proces. (…) Știm că sunt în instanță cu mai multe dosare inițiate atât de Romprest, cât și de primărie. Lucrurile astea vor trebui rezolvate în așa fel încât serviciul public să fie asigurat cu continuitate. Până la acel moment ne vom uita dacă putem să avem și alte soluții în așa fel încât să prevenim ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat Alin Stoica.

„Nu este atributul prefectului să dea sfaturi sau să intervină în soluția comercială, instituția Prefectului poate să acționeze ca un mediator, să pună la dispoziție bunele practici din altă parte, pot să invit ambele părți și să creez un cadru de dialog. Prefectura trebuie să se asigure că serviciile publice se vor desfășura cu continuitate, că cetățenii nu vor avea de suferit, că nu vor exista consecințe asupra sănătății sau siguranței lor, drept pentru care ne uităm la soluțiile care să prevină astfel de situații”, a declarat prefectul.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews