duminică 7 august 8:51 PM

Abonare la google news

Alin Nica nu se vrea primar al Timișoarei, dar dacă trebuie se sacrifică pentru partid


Preşedintele PNL Timiș, Alin Nica, afirmă că vrea să îşi continue munca începută la Consiliul Județean, dar dacă partidul nu reușește să producă un candidat decent la funcția de primar al Timișoarei, atunci va candida, deși nu îşi doreşte, Ce exclude el aproape total este o alianță locală cu PSD.


Liberalii nu rezonează cu PSD și au viziuni diferite pentru Timișoara și Timiș, spune Alin Nica. De asemenea, el e ferm convins în continuare că “Scandalul Dubai”, e finanțat puternic și promovat de un important lider social-democrat din Timiș. Nu spune nume, dar se referă la Sorin Grindeanu.

„Eu nu elimin nicio variantă pentru 2024, dar o alianță cu PSD, să nu spun că e 100% imposibilă, că viața ne poate lovi în viață, dar vă spun că este foarte improbabilă. Tocmai acest scandal care a fost finanțat puternic de PSD lasă urme grele în posibila relație dintre noi. Nu a fost finanțat de Ciolacu, de un om din afara Timișului, ci chiar de oameni de aici din Timiș, cu care ar trebui să stau la masă să discutăm anumite chestiuni. Lucrurile acestea nu pot fi atât de ușor trecute cu vederea. Eu cu PSD nu am o suprapunere prea mare în viziune, nici eu, nici PNL. Avem o altă viziune în ceea ce privește dezvoltarea Timișoarei și a județului nostru”, a declarat Alin Nica, în cadrul unei emisiuni a postului local Tele Nova.

Actualul șef al Consiliului Județean Timiș nu dorește să candideze la funcția de primar al Timișoarei, dar dacă asta trebuie pentru a ajuta partidul se va sacrifice. Pentru a avea o poziție puternică la București, subliniază Nica. Nici Nicolae Robu nu e total ieșit din joc, spune el, dar nici candidatura sa nu e exclusă.

”Este una dintre opțiunile pe care le avem în vedere și nu o eliminăm sub nicio formă. Nici această opțiune nu o pot elimina, eu mi-aș dori să continui la Consiliul Județean unde am început deja o muncă de schimbare, încep să se vadă rezultate, așa cum ați văzut Bastionul renovat, vreau să îmi duc proiectele la bun sfârșit. Dar dacă acest lucru e necesar și nu vom avea un candidat care să ne asigure că vom câștiga Primăria Timișoarei și să asigurăm obiectivul de a fi o filială puternică, care se bate la București, la PNL, să obțină o poziție de responsabilitate acolo, prin care să aducem influență și investiții aici, atunci voi candida și acolo, deși nu îmi doresc. Obiectivul nostru este ca pentru prima dată pentru ultimii 32 de ani să avem ambii poli de putere, Primăria Timișoara și Consiliul Județean, ca aceștia să nu se mai anuleze, așa cum s-a întâmplat în acești 32 de ani, să nu se anuleze energii, ci să se creeze sinergii în interesul județului Timiș și al Timișoarei”, a mai declarat Nica

Debanat.ro