Abonare la google news

Alimentul care slăbește dacă îl consumi des. Toți românii trebuie să îl introducă în dieta lor

Există un aliment care vine de hac grăsimii și care e de mare ajutor celor care vor să lucreze la imaginea lor. Acesta te slăbește dacă îl consumi des. Despre ce e vorba și cum ai putea să îl introduci în dieta ta?

Alimentul care te ajută să slăbești

Deși nu mulți știu, ar trebui să consume mai mult nuci de macadamia pentru că îi ajută și pe cei care doresc să scape de câteva kilograme în plus. Acestea conțin până la 80% ulei, lucru care le aferă o textură de unt, dar sunt și bogate în minerale și vitamine.

Arborii sunt originari din Australia, dar se găsesc și în Brazilia, Costa Rica, Hawaii și Noua Zeelandă. Ele pot fi o gustare foarte bună, dar se pot folosi și în anumite feluri principale.

Sunt pline de substanțe nutritive care ajută multe organe vitale, dar sunt și sărace în carbohidrați și conțin fibre, grăsimi sănătoase, proteine și multe vitamine și substanțe nutritive.

Studiile arată că te ajută să ai o inimă sănătoasă și astfel poți să predispui un atac de cord, accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate cardiovasculare. Mai mult decât atât, te ajută să îți ții sub echilibru nivelul de colesterol și să ai tensiunea arterială mai stabilă.

Acest tip de nuci e un mare ajutor pentru cei diabetici pentru că ajută la controlul zahărului din sânge, este un medicament natural pentru digestie și ajută la pierderea în greutate.

Nucile conțin proteine și fibre care fac să-ți piară pofta de mâncare și oferă sațietate pentru o perioadă mai mulgă de timp. Datorită vitaminei B1 ajută la funcționarea sănătoasă a creierului și consumă și repară pielea datorită substanșelor din interiorul lor.

Cum se consumă?

„Consumul nucilor crude este cel mai sănătos, dar le poţi alege şi prăjite sau uscate. Asigură-te că nu sunt prăjite în ulei, ci în alte grăsimi mai sănătoase. Le poţi consuma ca gustare, întregi şi crude, între mese. Dimineaţa le poţi amesteca în iaurt sau poţi pregăti o prăjitură dietetică, fără zahăr.

De asmenea, poţi măcina nucile şi le poţi presăra deasupra supei sau peste alte preparate fierbinţi. O opţiune bună este să le foloseşti în salată în loc de crutoane, pentru o variantă mai sănătoasă. O altă modalitate de a le consuma este pe post de unt. Untul de macadamia este similiar cu untul de arahite şi îl poţi folosi oriunde doreşti. Dimineaţa poţi încerca două felii de unt întinse pe pâine sau pe biscuiţi”, arată clickpentrufemei.ro.

Citeste articolul pe PlayTech