Abonare la google news

Alimentele longevității. Ce mănâncă, de fapt, oamenii care ajung la vârsta de 100 de ani

În timp ce niciunii dintre noi nu vom trăi pentru totdeauna, poți adăuga câțiva ani în plus vieții tale acordând atenție alimentației. Macronutrienți, micronutrienți, grăsimi sănătoase, fibre, proteine, dacă vrei să trăiești mai mult și să fii sănătos, trebuie să-ți hrănești corpul cu ele. Pentru a-ți crește durata de viață, dar și pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții, verifică produsele de mai jos, care promovează longevitatea.

Alimentele care promovează longevitatea

Bolile de inimă reprezintă una dintre principalele cauze ale decesului în lume, în țara noastră fiind chiar pe primul loc. Întotdeauna este mai important să previi decât să tratezi, astfel că pași spre sănătate, până a ajunge pe marginea prăpastiei, poți face din această clipă.

Citeste si:  Alimentele care te îngrașă mult. Greșeala fatala pe care o fac toți românii care le consumă zilnic

Evită alimentele bogate în grăsimi și alege să pui în farfurie pește, roșii, usturoi sau orez brun. Nu neglija nici fructele. Printre cele care te feresc de boli cardiovasculare sunt lămâile, coacăzele, murele, afinele, merele, datorită antioxidanților pe care îi conțin.

Fibre

Alege alimente bogate în fibre, fiindcă te protejează de cancerul de colon. Introdu în meniul tău zilnic legume și fructe precum fasolea, mazărea, broccoliul, spanacul, ardeiul, ovăzul, zmeura sau perele.

Citeste si:  Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Avertismentul medicilor

Ia micul dejun

Mulți specialiști recomandă să nu sărim peste micul dejun, iar acesta să fie consistent. Ouă, lapte, pește, cartofi, legume și zarzavaturi, tofu, fasole, nuci, fructe proaspete, orez, creveți, ardei, ovăz – din acestea, după bunul plac, îți poți face o masă copioasă în prima parte a zilei.

Uită de zahărul rafinat

Locuitorii zonelor albastre consumă o cincime de zahăr pe zi. Ei consumă zahăr în mod intenționat, ca recompensă, nu își fac un obicei din asta.

Atenție la cum mănânci

Pe lângă faptul că atunci când stai la masă trebuie să fii doar tu cu mâncarea, să nu privești spre un ecran și să nu vorbești, trebuie reținut că de la masă nu se pleacă sătul. Ba chiar cei care mănâncă încet, cu înghițituri mici, se satură mai repede decât cei care obișnuiesc să mănânce pe fugă.

Citeste si:  Kelemen Hunor, despre sporuri: Dacă în secolul 21 spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci nu mai deschizi calculatorul

De pildă, cei mai longevivi oameni de pe planetă, locuitorii insulei japoneze Okinawa, nu mănâncă niciodată până la saturație. Potrivit cercetărilor, longevitatea se datorează și faptului că mănâncă multe legume și cereale, cantități mici de pește și foarte puțină carne.

Citește continuarea pe Știridinlume.ro. 

Citeste articolul pe PlayTech

 43 total views