Abonare la google news

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” anunță o plângere penală împotriva BEJ Ilfov și semnalează nereguli majore în organizarea alegerilor locale parțiale

Alianța „Împreună pentru Bragadiru”, formată din USR-PLUS și PMP, va depune plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Județean (BEJ) Ilfov, după ce BEJ Ilfov a decis eliminarea delegaților acreditați ai Alianței din secțiile de votare, cu încălcarea legii, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

Potrivit sursei citate, decizia BEJ Ilfov vine în urma solicitării depuse de PNL – Filiala Bragadiru privind îndepărtarea delegaților acreditați din incinta birourilor electorale ale secțiilor de votare, după ce delegații Alianței au semnalat multiple nereguli în desfășurarea alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021.

Biroul Electoral Județean Ilfov a decis că delegații Alianței „Împreună pentru Bragadiru” pot participa doar la numărarea voturilor, deși Legea 115/2015 stipulează, la articolul 121, alin. (3), că „persoanele acreditate și delegații acreditați pot asista la operațiunile electorale numai dacă prezintă actul de acreditare”.

Anterior, BEJ Ilfov a decis și scoaterea reprezentanților Alianței din secțiile de votare.
Alianța „Împreună pentru Bragadiru” reclamă și multiple încercări de fraudare a votului, prin fotografierea buletinelor de vot, dar și prin lipirea unor pliante electorale cu sigla AUR pe parbrizele mașinilor parcate în apropierea secțiilor de votare.

Delegații Alianței au sesizat Jandarmeria și Poliția, care se află la fața locului, însă această practică este continuată.

Context

G4Media.ro a scris săptămâna trecută despre situația politică ciudată la Bragadiru, un oraș cu câteva zeci de mii de locuitori de lângă Capitală.

Aici lupta se duce între candidata PMP, Teodora Desagă, susținută de USR PLUS, care au format ”Alianța Împreună pentru Bragadiru” și candidatul PNL, Gabriel Lupulescu, un dezvoltator imobiliar.

PSD nu are candidat, iar liderii partidului, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, au declarat pentru G4Media.ro că o susțin pe candidata PMP-USR-PLUS. Aceasta susține însă că nu a resimțit niciun fel de susținere din partea PSD, în afară de cea declarativă, și că fostul candidat al PSD la alegerile locale din toamnă l-ar susține în realitate pe candidatul PNL.

Teodora Desagă susține că a fost curtată politic de Gabriela Firea în urmă cu câteva luni, dar că i-ar fi refuzat oferta de a candida cu sprijinul PSD. Desagă mai spune că PSD ar fi luat în calcul candidatura finului fostului primar PNL, dar că acest lucru nu s-a întâmplat.

Citește integral

Ciudata alianță politică de la Bragadiru, orașul de lângă București cu mize imobiliare majore / PSD declară că o susține pe candidata PMP-USR-PLUS, dar aceasta acuză un blat între candidatul liberal și pesediști


Citeste articolul pe G4Media