Abonare la google news

Alexandru Rafila lămureşte controversele legate de vaccinul AstraZeneca

Alexandru Rafila lămureşte controversele legate de vaccinul AstraZeneca. Deputatul PSD spune că, din punctul său de vedere, serul AstraZeneca este bun şi sigur, precizând că trebuie verificate toate suspiciunile.

Alexandru Rafila lămureşte controversele legate de vaccinul AstraZeneca: Este un vaccin bun şi sigur

„Vaccinul de la AstraZeneca a fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global. Fără să fie probleme deosebite, au apărut câteva situații în Italia, Norvegia, Danemarca unde au apărut tromboze la anumiți pacienți. Trebuie stabilit dacă aceste lucruri au apărut după vaccinare sau de la vaccinare. Sunt două lucruri total diferite. (…) Proporția de persoane care a suferit astfel de probleme de sănătate nu este mai mare în niciun fel față de populația care nu a fost vaccinată, dar lucrurile acestea trebuie investigate, asta este procedura normală. (…) Opinia mea este că este un vaccin bun și sigur”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si:  Agenția Europeană a Medicamentului decide dacă autorizează vaccinul anti-COVID de la Johnson&Johnson

Citeşte şi Un nou scandal între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă. Coordonatorul campaniei de vaccinare reclamă că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit

Rafila: Ministrul Sănătăţii a încurcat puţin locul pe care îl ocupă

Reprezentantul României la OMS a făcut luni un apel la coaliția de guvernare ca gestionarea pandemiei să fie tratată „mai puțin pasional” din punct de vedere politic și a acuzat „inactivitatea evidentă” a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Avem un an de zile de cand a fost introdusa starea de urgenta in Romania. Cred ca ar trebui sa aducem la o convergenta a opiniilor Guvernul si cei din afara guvernului din punct de vedere politic, pentru ca sugestii facute de PSD s-au dovedit viabile de-a lungul timpului, au fost si adoptate de Guvern. Pana la urma cred ca lucrurile ar trebui sa fie mai putin pasionale si combaterea pandemiei sa fie un deziderat national. Eu si colegii mei, o echipa consistenta a PSD din Parlament, suntem de buna-credinta.

Citeste si:  Când revenim la normalitate? Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut anunțul 

Totusi ne gasim intr-o situatie paradoxala in care sistemul de sanatate este depasit la un numar de cazuri la jumatatea anului trecut. Ar trebui sa ne intrebam care sunt solutiile si ce-ar trebui sa faca Ministerul Sanatatii. Cea mai mare parte din recomandarile PSD din motiunea simpla sunt valabile si azi dar nu au fost puse in practica. Ar trebui sa incepem cu testarea. Testarea este redusa. Vlad Voiculescu a informat populatia ca multe judete nu testeaza suficient. Solutia noastra este testarea le medicul de familie, daca ar fi 11.000 de centre de testare ar fi un lucru foarte bun. Din cele 3 milioane de teste rapide s-au folosit foarte putine pana in momentul de fata. Numarul de cazuri este mult mai mare decat il estimeaza Ministerul Sanatatii.

Reorganizarea modului de acordare a asistentei medicale este poate cel mai important de facut imediat. Din pacate au ramas spitale exclusiv COVID si celelealte spitale se ocupa de alte patologii. Trebuie regandita rapid aceasta strategie. Pacientii cu alte patologii in afara de COVID au avut acces limitat pe parcursul anului trecut. (Din acest motiv) In noiembrie anul trecut, Romania a inregistrat cea mai mare mortalitate din istorie dupa al Doilea Razboi Mondial, pentru ca bolile s-au agravat. Deci lucrurile acestea trebuie rapid solutionate de Ministerul Sanatatii. Acum avem aproape 3 luni de cand ministrul a intrat in functiune si din pacate nu se iau nici masuri concrete, nici testare, nici anchete epidemiologice, nici ca organizare a asistentei medicale. Ministrul Sănătății a incurcat putin locul pe care il ocupa, el nu trebuie sa ofere informatii, ci sa ia masuri. Este o inactivitate evidenta”, a mai precizat deputatul PSD.

Citeste si:  Au început testele la vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani

Citeste articolul pe RomaniaTV

 15 total views