10 februarie 12:21 PM

Abonare la google news

Alexandru Rafila, anunţ la moţiunea de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu: Acţiunea nu are afirmaţii politice fără acoperire. Arată incapacitatea ministrului Sănătăţii.

Alexandru Rafila, anunţ la moţiunea de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu. Acesta a spus că acţiunea este foarte puţin politizată şi se bazează pe acţiuni clare.

Alexandru Rafila, anunţ la moţiunea de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu. Anunţul făcut de social-democrat

„Sperăm ca aceşti copii să recupereze ce au pierdut în această perioadă, dar sperăm şi să se dezvolte armonios. Deschiderea şcolilor a fost mereu pusă sub semnul întrebării de ministrul Sănătăţii, au existat multe discuţii în spaţiul public şi toţi au criticat modul în care au gestionat cei din Sănătate asta. Cred că riscurile rămân. Un plan de acţiune trebuie să existe şi el şi ar trebui să deruleze în acest moment. E lăudabil că trebuie să facem spitale regionale, dar nu cred că aceasta este marea problemă acum. Moţiunea e foarte puţin politizată, nu are afirmaţii politice fără acoperire, acţiunea arată incapacitatea ministrului Sănătăţii. Acestea nu pot fi respinse nici de actualii membrii ai coaliţiei. Dacă aş fi fost în locul lui Vlad Voiculescu aş fi pus în practică un program rapid pentru spitalele care au sisteme de oxigen şi aş fi introdus ventilaţie. De altfel avem câteva milioane de teste rapide pe care le folosim doar la primiri urgenţe. Trebuie să ne gândim cât de puţin se folosesc acestea.

Partidul Social Democrat depune miercuri la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”. De altfel, deputatul PSD Alexandru Rafila a criticat Ministerul Sănătăţii din cauza „incapacităţii evidente” de a gestiona pandemia COVID-19.

Moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu a fost anunţată încă de luni, 8 februarie, după şedinţa conducerii PSD. De asemenea, marţi au avut loc dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat pe 1 februarie că parlamentarii social-democraţi vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. De altfel, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că Vlad Voiculescu este chemat în Parlament, la „Ora Guvernului”, pentru ca acesta să explice „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

Citeşte şi: Moţiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, depusă de PSD azi la Camera Deputaţilor

 

Sursa: RomaniaTV