Alexandru Oroian nu a mai ajuns la CFR, ci a semnat cu FC Hermannstadt! „Bine ai venit acasă!” îi transmit sibienii!

După despărțirea bruscă de UTA, Alexandru Oroian (19 ani) părea destinat pentru o aventură în curtea campioanei CFR Cluj. Mutarea nu s-a mai realizat, iar astăzi mijlocașul de bandă se întoarce la echipa din județul natal, FC Hermannstadt.

Putem spune că este vorba despre o întoarcere acasă, din moment ce trupa lui Liviu Ciobotariu își dispută de ceva timp meciurile de pe teren propriu la Mediaș, chiar orașul în care s-a născut fotbalistul.

Meszar susținea că UTA își va recupera investiția cu Oroian

După despărțirea amiabilă de Oroian, Alexandru Meszar declara următoarele: „Nu pleacă gratis. În primul rând nu este o surpriză, căci plecarea lui a fost pregătită în momentul când am știut că vine Adrian Petre. Ne aglomera prea mult în zona ofensivă, iar fotbaliștii juniori nu pot crește și evolua doar dacă joacă. Din moment ce aveam 6-7 jucători Under, șansele de a juca erau mai puține pentru unii dintre ei.

Astfel, am ales varianta să fie cedat la CFR Cluj spre binele lui și spre binele nostru. Este un transfer definitiv, dar trebuie să știți că UTA nu cedează nimic fără a câștiga ceva. Câștig este și o cedare a unui jucător pe care nu-l mai plătește. O să ne recuperăm investiția cu Oroian, doar atât pot să spun”, spunea pe 9 februarie conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne”. Fiindcă transferul la CFR nu a mai avut loc, iar Hermannstadt l-a legitimat acum din postură de jucător liber, e greu de crezut că UTA a mai putut avea vreo pretenție financiară de la sibieni, chiar și una simbolică.

Citeste si:  Florin Cîţu, după incendiul de la Matei Balş. "Aşa nu mai merge!"

Prezentat oficial pe site-ul clubului sibian

Gruparea de pe Cibin i-a făcut și o prezentare noii achiziții.

„Bine ai revenit acasă, Alexandru Oroian!

Mijlocașul Alexandru Laurențiu Oroian a semnat astăzi cu A.F.C.Hermannstadt o înțelegere contractuală valabilă pentru o perioadă de patru ani și jumătate. Alexandru Oroian are 20 de ani, este originar din Mediaș, are 1,75 m înălțime, este cotat la 100.000 euro pe siteurile de specialitate și poate evolua atât pe postul de mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș dreapta sau mijlocaș central. Alex a început fotbalul la Școala de Fotbal ,,Marius Baciu” din Mediaș, după care și-a continuat junioratul la A.S.F.C.Interstar Sibiu, partenerii FCH. De aici, acesta a intrat în vizorul celebrului club britanic Arsenal Londra, care l-a recrutat și l-a trimis la academia lor de fotbal din Salonic, Grecia. Pasul următor în carieră pentru tânărul mijlocaș l-a reprezentat transferul la echipa DAC 94 din prima ligă a Slovaciei, unde a prins lotul pentru Europa League în sezonul 2018-2019. În sezonul următor, fotbalistul sibian ajunge la UTA Arad, unde devine o piesă importantă în angrenajul grupării din vestul țării, alături de care a promovat în Liga 1. Oroian a bifat 9 prezențe în acest sezon pentru UTA Arad, echipă de care s-a despărțit amiabil în ultima zi de transferuri.

Citeste si:  CFR Călători la concurență cu Trenul Metropolitan din Cluj! Cât durează călătoriile spre localitățile din jurul Clujului

Este o zi importantă în istoria a clubului nostru, care își propune să investească în cei mai talentați fotbaliști din județul Sibiu. În acest sens, a fost demarat proiectul Academia F.C.Hermannstadt, din care face echipa a doua a clubului, unde evoluează  în cea mai mare parte fotbaliști din județul Sibiu. Alex Oroian este un mijlocaș de perspectivă în fotbalul românesc și ne bucură că se alătură proiectului nostru.

Citeste si:  Cehia: Experţii atenţionează asupra unei explozii de cazuri de obezitate infantilă din cauza pandemiei de COVID-19

Multe realizări în tricoul FCH și bine ai revenit acasă, Alex!”.

Oroian, al doilea junior care pleacă de la UTA la Hermannstadt în această iarnă

Interesant este că Oroian a jucat ultimele sale minute în „alb-roșu”, 14 la număr, chiar împotriva noii sale echipe, la Arad, pe 7 februarie. Oroian se afla la Arad din primăvara lui 2019, când a semnat cu UTA după despărțirea de slovacii de la DAC. În prezentul sezon de Liga 1 a evoluat în 9 partide, în care a strâns 251 de minute oficiale, fără a avea vreo realizare personală. Alex Oroian este al doilea junior care ajunge de la UTA la Hermannstadt în această iarnă, după un alt mijlocaș lateral, Călin Popescu. Ambii fotbaliști sunt impresariați de orădeanul Cătălin Sărmășan.

 

Sursa: ProSport

 5 total views