vineri 26 noiembrie 1:58 PM

Abonare la google news

Alertă sanitară! Carrefour a anunțat retragerea de la comercializare a tradiționalei tobă de porc, din cauza unei bacterii periculoase

Carrefour a anunțat retragerea de la vânzare a tradiționalei tobă de porc “Drag de România”, produsă de firma Marcel SRL, din cauza prezenţei bacteriei Listeria Monocytogenes. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut anunțul în cursul zilei de joi.


De precizat că aceasta este a doua alertă cu același produs, în decurs de două săptămâni. Pe 13 noiembrie, Carrefour România a mai retras de la vânzare un lot din acest produs. Acum, aproximativ 1,5 tone (1.466,367 kg) de tobă de porc produsă de SC Marcel SRL Iaşi, depistată cu Listeria Monocytogenes, a fost distribuită în zeci de oraşe din țară.

Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare:


TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menţionează în anunţ.

(NU RATA: ALERTĂ SANITARĂ! CARREFOUR ANUNȚĂ RETRAGEREA DE LA COMERCIALIZARE A UNUI PRODUS DEPISTAT CU SALMONELLA)

Carrefour România, mesaj pentru clienți

Totodată, Carrefour România atrage atenția celor care au consumat produsele menționate anterior și care prezintă febră sau dureri de cap să meargă să consulte medicul. Femeile însărcinate, persoanele cu imunitate scăzută și cele în vârstă sunt sfătuite de retailer să acorde atenție sporită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni. Pentru informaţii suplimentare, consumatorii pot contacta Carrefour România S.A, la adresa: [email protected]”, se mai arată în anunț.

În plus, potrivit reprezentanților ANSVSA, produsul cu Listeria Monocytogenes ar fi ajuns și în Italia, Germania, Anglia și Irlanda.

Ce este bacteria Listeria Monocytogenes

Listeria Monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioză. Se poate dezvolta și reproduce în interiorul celulelor gazdă și este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară, potrivit bizbrasov.ro. Listeria monocytogenes poate infectă creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

(NU RATA: MARE ATENȚIE! CEREALE CU SALMONELLA LA SUPERMARKET! CUM VĂ RECUPERAȚI BANII)

Perioada de incubație variază între câteva zile și câteva săptămâni. Simptomele sunt dependențe de poartă de intrare: oculară, cutanata, infectă amigdalelor, etc.

Complicațiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardită sau meningoencefalită. Listerioză poate afecta orice organ, pe cale limfatică sau hematogenă.

Cancan.ro


Stirile.eu