vineri 3 decembrie 3:09 AM

Abonare la google news

Alertă meteo de vreme rea în toată ţara. Ninsori viscolite la munte, ploi şi lapoviţă în restul ţării. Când cad primii fulgi de nea la Bucureşti


Vremea se strică în toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.


În intervalul 2 decembrie, ora 20 – 4 decembrie, ora 10, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Potrivit ANM, intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 2 decembrie. Începutul iernii vine cu vreme primăvăratică, temperaturile urcă la 15 grade

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Citeşte şi: METEO. ANM anunță coduri galbene și portocalii de vânt puternic, ploi, lapoviță și ninsoare, valabile pentru marți și miercuri

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Joi, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -1 grad.

Vineri, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

 

Romaniatv.net