vineri 26 noiembrie 3:01 PM

Abonare la google news

Alertă meteo de ninsori și vânt puternic! Ce temperaturi ne așteatpă în ultimul weekend din noiembrie

Se apropie luna decembrie, iar întrebarea de pe buzele tuturor este dacă vom avea zăpadă de Crăciun și Revelion. Meteorologii au emis o informate de vânt puternic și ninsoare în România. Iată cum arată prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii, dar și pentru perioada sărbătorilor de iarnă.


Sunt anunțate ninsori și vânt puternic în România

Meteorologii au emis vineri dimineață o informare de vânt puternic și ninsori în România care a intrat deja în vigoare și este valabilă până sâmbătă dimineața la ora 8. Se anunță ninsori viscolite în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1.700 de metri. Intensificări ale vântului vor fi în zona de est și vest cu rafale de 50-60 km/h. La altitudini mari, viteza vântului poate depăși 70-80 km/h.

Pentru Carpații Meridionali a fost emis un cod galben de vânt și ninsoare viscolită la altitudini de peste 1.700 de metri. Acesta a intrat în vigoare vineri la ora 12 și este valabil până sâmbătă la ora 2.


În Carpații Meridionali, temporar va ninge viscolit, iar viteza vântului poate depăși 100 km/h. În zona Banatului și pe litoral, vântul va avea intensificări notabile.

Ce se întâmplă cu vremea în luna decembrie

Pentu decembrie, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât în mod normal pe tot parcursul lunii, mai ales în zona de sud-este a țării. În zona Munților Apuseni se anunță precipitații în creștere:

”Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară.

În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscol, de ninsori abundente sau perioade cu ger”, a declarat Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, în cadrul unei dezbateri.

Sursa foto: Arhiva CANCAN

Cancan.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !