Abonare la google news

ALERTĂ METEO. ANM a emis un Cod galben de ninsori și viscol valabil în 16 județe

Meteorologii anunţă precipitaţii mixte, polei, ninsori la munte şi intensificări temporare ale vântului de joi până vineri. Au emis şi o alertă Cod galben de ninsori şi viscol la munte, valabilă în 16 judeţe.

Conform unei informări meteo valabilă de joi ora 23:00 până vineri ora 18:00, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi şi în centru şi în nord-est.

La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Citeste si:  Dani Oțil face dezvăluiri despre sexul copilului, după ce a aflat că va deveni tătic: „Știm exact ce o să fie”

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Joi (11 martie) şi vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Citeste si:  Doliu la Casa Regală! Prințul Philip, Duce de Edinurgh, a murit la 99 de ani

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Alerta Cod galben va intra în vigoare vineri la ora 2:00 şi va expria la ora 18:00, anunţând ninsori în general moderate cantitativ şi viscol la munte.

În Maramureş, precum şi în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali va ninge în general moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Citeste si:  Primarul Devei cere demisia directorului general și administratorului special de la Complexul Energetic Hunedoara, acuzându-i de incompetență, după ce orașul nu mai are căldură de două săptămâni

Codul galben vizează judeţele Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureş, Bistriţa- Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 47 total views