Abonare la google news

Alertă! „Ciuperca neagră”, care lasă bolnavii de COVID-19 fără ochi, a început să se răspândească în lume

„Ciuperca neagră”, o infecție fungică care afectează bolnavii de COVID-19 infectați cu tulpina indiană, a început să se răspândească în lume, iar medicii sunt îngrijorați.

Recent, a fost identificat primul caz în Chile, după ce recent persoane din Uruguay și Rusia au fost infectate. Mucormicoza pare că se răspândește tot mai rapid la nivel global, fapt ce îi îngrijorează pe oficialii din Sănătate, relatează The Times.

„Cazuri de infecții fungice au fost detectate încă de la începutul pandemiei, dar frecvența lor a crescut și au apărut cazuri grave”, a transmis Societatea chiliană de Boli Infecțioase.

Citește și: Artiștii afectați de pandemie vor primi în continuare bani de la stat! Raluca Turcan a explicat condițiile

Ce este mucormicoza

Mucormicoza este o infecție fungică rară și extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii și, uneori, creierul. În India „ciuperca neagră” a făcut deja mii de victime, mulți dintre ei rămânând fără ochi. Medicii cred că infecția fungică este foarte puternică în organismul pacienților slăbit de lupta cu coronavirusul.

„Ciuperca neagră” se dezvoltă pe mucegaiul găsit în medii umede precum solul sau compostul și poate ataca căile respiratorii. Nu este contagioasă și nu se răspândește de la persoană la persoană. Infecția, care are o rată de mortalitate de 50%, începe de obicei în nas înainte de a se răspândi în ochi și creier.

Aceste ciuperci nu sunt dăunătoare pentru majoritatea oamenilor, dar pot provoca infecții grave în rândul celor cu sistem imunitar slăbit, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC).

„Ciuperca neagră” afectează în mod obișnuit sinusurile sau plămânii după ce o persoană inhalează spori fungici în aer și poate afecta și pielea în urma unei leziuni la suprafață, cum ar fi o tăietură sau o arsură. Simptomele depind de locul în care ciuperca crește, dar poate include umflarea feței, febră, ulcere ale pielii și leziuni negre în gură, informează jurnaliștii de la Știrileprotv.

Nu rata: Anunțul făcut de Florin Cîțu! Nunțile și botezurile se vor ține până la 2 noaptea

Citeste articolul pe Cancan