17 martie 6:06 PM

Abonare la google news

Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente și ploi în aproape toată țara

Meteorologii au emis mai multe alerte meteo, valabile până sâmbătă, între care un Cod portocaliu de ninsori abundente în 14 județe.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul miercuri ora 10:00 – joi ora 06:00, vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind. Intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Un Cod portocaliu a intrat în vigoare miercuri la ora 10:00 și va fi valabil până la ora 23:00. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Sunt vizate județele Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

Ploi, în cea mai mare parte a țării

Joi dimineață, la ora 6:00, intră în vigoare o avertizare meteo, valabilă până sâmbătă la ora 10:00 și anunță ploi în cea mai mare parte a țării. Vor fi ninsori la munte, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

O alertă Cod galben, valabilă în intervalul joi ora 6:00 – sâmbătă ora 10:00, anunță că în zona de munte va continua să ningă.

Citeste articolul pe Cancan