marți 21 septembrie 8:12 PM

Abonare la google news

Alegeri Germania 2021. Ce arată sondajele înainte de votul de duminică

Alegeri Germania 2021. Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale înaintea scrutinului parlamentar din Germania, dar avansul faţă de Uniunea Creştin-Democrată (CDU) s-a micşorat, conform unui nou sondaj de opinie.


Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se situează la nivelul de 25%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Forsa şi citat de publicaţia Bild.

Germania rămâne fără angajaţi calificaţi. Ţara are nevoie de 400.000 de imigranţi pe an
În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, a crescut la nivelul de 22% în preferinţele electorale.


Alianţa ’90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 18% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 12%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 7%.

Alegeri Germania 2021. În preferinţele pentru postul de cancelar, candidatul social-democrat Olaf Scholz se menţine pe primul loc, cu 29% (în scădere cu 1%). Armin Laschet, candidatul Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU), a ajuns la 14% (plus 3%), iar Annalena Baerbock, candidata Alianţei ’90 / Verzi, este la nivelul de 16%.

Preţul energiei electrice a explodat şi în Germania. Tarifele aproape că s-au dublat în 2021
Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel nu va mai candida pentru postul de cancelar.

Sondajele de opinie din Germania prefigurează posibilitatea menţinerii actualei coaliţii guvernamentale CDU/CSU-SPD, doar că principala formaţiune de guvernare ar deveni Partidul Social-Democrat (SPD). Însă pot exista şi alte scheme de coaliţii, precum SPD-FDP-Alianţa ’90/Verzi ori CDU/CSU-Alianţa ’90/Verzi-FDP.

Romaniatv.net


Stirile.eu