Abonare la google news

ALDE acuză: ‘În plină campanie pentru șefia PNL, doamna Turcan promite creșterea pensiilor și alocațiilor de anul viitor!’

În mai bine de un an și jumătate de guvernare, atât Guvernul Orban, cât și Guvernul Cîțu au refuzat să majoreze pensiile și alocațiile conform legilor votate de Parlament și promulgate de Klaus Iohannis, arată partidul ALDE. „Ba că nu au bani, ba că nu se justifică, mai mereu au găsit o justificare pentru a nu majora veniturile a două categorii importante de români”, susțin reprezentanții formațiunii politice.

ALDE arată cu degetul spre Raluca Turcan, ministrul Muncii.

„Coincidență sau nu, fix în plină campanie pentru funcția de președinte al PNL, doamna Raluca Turcan, ministrul muncii, pare să fi descoperit „coordonatele” corecte pentru a majora pensiile și alocațiile de anul viitor. De unde a găsit doamna Turcan acești bani deodată? Nu avem de unde să știm, având în vedere că în urmă cu câteva zile eram anunțați că alocațiile nu vor crește anul acesta.

Cine ar putea să o mai creadă pe doamna Turcan sau pe cineva din actuala guvernare, având în vedere că doi ani la rând au promis că vor majora veniturile pensionarilor și alocațiile copiilor, dar când se apropia scadența nu mai aveau bani?

În loc să facă promisiuni deșarte, în speranța unei campanii interne de succes pentru „Team Cîțu”, Guvernul ar trebui să se țină de cuvânt în privința măsurilor de sprijin pentru economie, pentru firmele românești grav afectate de criza de Covid-19, firme ce reprezintă coloana vertebrală a economiei țării noastre. De anul trecut, de când Ludovic Orban promitea miliardele de euro pentru IMM-uri, antreprenorii români așteaptă sprijinul anunțat de Guvern. Dar, în loc de susținere, reprezentanții mediului de afaceri românesc primesc din partea Guvernului o doză de incompetență useristă.

Doamna Turcan, în loc de promisiuni răsuflate, ar trebui să propună, împreună cu colegii useriști care au pus stăpânire pe ministerul economiei, măsuri pentru salvarea locurilor de muncă, pentru salvarea firmelor românești”, se arată într-un comunicat ALDE.

Citește și: Emil Boc crede că Florin Cîțu o să fie noul președinte al României: ‘E un posibil candidat la prezidențiale din partea PNL’ – VIDEO.

 

Citeste articolul pe Stiripesurse