„Albul, atac la negru”, sau cum a devenit șahul „rasist” pe YouTube. Canalul unui jucător cu un milion de urmăritori a fost blocat

  • Canalul jucătorului croat de șah, Antonio Radic, a fost blocat de algoritmul YouTube
  • Antonio are un milion de urmăritori pe canalul lui
  • Canalul a fost blocat în timpul unui meci cu marele maestru Hikaru Nakamura

Singura situație în care e acceptabil să spui că albul este primul este la jocul de șah. Însă și aici am putea avea probleme, dacă YouTube ne catalogheză discuțiile ca fiind rasiste.

Citeste si:  Răzvan Pleșca a găsit soluția perfectă pentru a nu rămâne cel mai bătrân jucător din Liga 1: „Cu siguranţă e o coincidenţă!”

Asta i s-a întâmplat și jucătorului croat de șah, Antonio Radic. Algoritmul de la YouTube i-a blocat canalul de șah din greșeală. Termeni precum „negru versus alb”, „atac” și „amenințare” au declanșat algoritmul. Youtube și-a remediat greșeala după 24 de ore.

Jocul de șah a văzut o creștere semnificativă în ultimul timp a numărului de fani și jucători grație serialului Gambitul Damei de pe Netflix.

Citeste si:  Crescut de Barcelona, David Babunski este cucerit de clubul lui Gică Hagi: „Îmi amintește de acea perioadă!” Atacantul se simte „acasă” la Viitorul

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 2 total views