Abonare la google news

Al treilea val de coronavirus a început în România și este dominat de tulpina britanică. „Este foarte important să gestionăm corect ATI-ul”

Sursa Foto: Mediafax / ALEX NICODIM

  • România se află în debutul unui al treilea val de coronavirus, conform declarației Secretarului de stat în Ministerul Sănătății.
  • Andreea Moldovan a spus că al treilea val este dominat de tulpina britanică.
  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că aceasta nu este mai agresivă, ci contagioasă, mai ales în cazul persoanelor mai tinere.
Citeste si:  Două lovituri pe final de mandat la Ministerul Transporturilor: schimbarea șefilor la Portul Constanța și Aeroportul Otopeni

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat pentru Digi24 că România se află în debutul unui al treilea val de coronavirus.

Cum ar putea gestiona România al treilea val de coronavirus

„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. Acum, 20% dintre pacienții de la terapie intensivă sunt intubați. Restul încă nu sunt sau nu au suport ventilator. Și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei la terapie intensivă”, a spus Andreea Moldovan.

Citeste si:  Funcționarul din România care câștigă 18.000 de euro lunar, mai mult decât premierul Franței

Andreea Moldovan, despre tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie

„Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a explicat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai spus că al treilea val de coronavirus din România este dominat de tulpina britanică a virusului. Andreea Moldovan a clarificat că aceasta nu este mai agresivă, ci mai contagioasă, mai ales la vârstele mai mici.

Citeste si:  Plămânii post-Covid arată mai rău decât plămânii celor mai înrăiți fumători, spun specialiștii

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 46 total views