Abonare la google news

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. „Războiul continuă!”

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden. Acum 10 ani, Osama Bin Laden, organizatorul atacurilor din 11 septembrie 2001 , a fost ucis de echipa Seal 6, într-o clădire din orașul pakistanez Abbottabad.

Al-Qaeda amenință SUA, la 10 ani de la moartea lui Osama bin Laden

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, realizat prin intermediari, doi membri ai Al-Qaeda anunţă că „războiul împotriva SUA va continua pe toate celelalte fronturi, cu excepția cazului în care vor fi expulzați din restul lumii islamice”. Până acum, organizaţia a răspuns rareori la întrebări, alegând în schimb să se ascundă în spatele propriei propagande, evitând chiar și cel mai îndepărtat control. Nu este clar de ce grupul a ales să facă acest lucru acum.

Citeste si:  Statele Unite amenință cu sancțiuni toate entitățile implicate în proiectul Nord Stream 2

SUA îşi retrag trupele din Afganistan, la fix 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Anunţul făcut de Joe Biden

Paul Cruickshank, redactor-șef al CTC Sentinel şi analist în probleme legate de terorism, afirmă că este posibil ca Al-Qaeda „să se simtă încurajată de decizia administrației Biden de a retrage trupele din Afganistan”. Mulțumită afganilor, care ne-au protejat tovarășii de arme, multe astfel de fronturi jihadiste funcționează cu succes în diferite părți ale lumii islamice de mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Al-Qaeda.

Citeste si:  Toni Petrea, îngrijorat înaintea meciului cu Sepsi: „Nu am reușit să recuperăm jucătorii”. Ce spune despre CFR Cluj - Universitatea Craiova

În ultimii ani, Al-Qaeda a fost eclipsată de atrocitățile ISIS și atacurile pe care Statul Islamic le-a inspirat în Europa.

Citeste articolul pe RomaniaTV