Abonare la google news

Agricover Credit IFN a inaugurat la Braşov o nouă sucursală pentru finanţarea fermierilor

Agricover Credit IFN continuă angajamentul asumat de a susţine performanţa şi competitivitatea fermierilor români prin dezvoltarea soluţiilor de finanţare adaptate specificului activitaţilor din agricultură. Echipa de experţi oferă răspuns prompt la solicitări şi acces simplu şi nebirocratic la banii de care fermierul are nevoie pentru dezvoltarea unei afaceri moderne şi profitabile în agricultură.

 

„Suntem astăzi alături de fermierii din centrul tării în semn de preţuire şi recunoaştere a muncii extraordinare pe care o depun în această regiune, care are un potenţial mare de creştere, atât în sectorul vegetal, în special cultura de cartof şi cultura ecologică, cât şi în sectorul zootehnic.” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

 

Deschiderea sucursalei din Braşov se integrează în strategia Agricover Credit IFN de a fi cât mai aproape de fermieri şi de a răspunde rapid solicitărilor acestora. În următoarea perioadă Agricover Credit IFN are ca obiectiv finanţarea a peste 250 de fermieri din zonă cu credite în valoare de 100 milioane Ron.  „Ne dorim o deschidere mai mare către segmentul de fermieri mici şi mijlocii, dar continuăm să susţinem şi fermierii mari. În acest sens, avem pregătite soluţii şi programe speciale cum ar fi: investiţii pentru achiziţie de teren agricol, extinderea fermei şi în sisteme irigaţii.” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

 

Agricultura este o componentă economică importantă în regiune, însă pentru a dezvolta un sector agricol performant este nevoie de soluţii specializate. „În această regiune, datorită suprafeţelor extinse de culturi, în special cultura cartofului, există un potenţial imens pentru investiţii în echipamente şi utilaje specifice, spaţii de depozitare şi păstrare a recoltei. Pe lângă culturile agricole, regiunea este bogată în suprafeţe pentru păşunat şi este prielnică dezvoltării sectorul zootehnic, în special a fermelor de vacă de carne.”  a mai continuat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.

 

Agricover Credit IFN – subsidiară a Agricover Holding este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor. 

 

În anul 2020, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 1.900 milioane RON la nivel naţional unui număr de 3.800 fermieri.  

 

Agricover Holding reuneşte activităţile entităţilor din grup Agricover SA, Agricover Credit IFN SA si  Agricover Technology SRL. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.000 de clienţi fermieri activi, care exploatează peste 2,2 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul