Abonare la google news

Afganistan: Mazar-i-Sharif, al patrulea oraş ca mărime din ţară, a ajuns sub control taliban. Biden a avut o videoconferinţă cu privire la situaţia din ţara asiatică

Într-un mesaj audio, Mohammad Anwar Mohammadi, comandantul adjunct al unităţii de operaţiuni speciale Mazar, a anunţat că talibanii au preluat controlul oraşului şi că unităţile militare se află acum la graniţa cu Uzbekistan şi aşteaptă permisiunea pentru a intra.

 

Ca urmare a faptului că Mazar-i-Sharif a ajuns pe mâinile talibanilor, sub control guvernamental au rămas doar două mari oraşe: Kabul şi Jalalabad, menţionează CNN.

 

Cnn.com a precizat că,după ce au pătruns în Mazar-i-Sharif, talibanii i-au eliberat pe toţi deţinuţii.

 

În Statele Unite, preşedintele Joe Biden, care se află la Camp David, a avut o videoconferinţă cu vicepreşedintele SUA, ministrul de Externe, ministrul Apărării şi consilieri în domeniul siguranţei naţionale, cu privire la situaţia din Afganistan. Biden va primi în mod regulat în acest weekend informări despre Afganistan.

 

El este în continuare ferm în ceea ce priveşte decizia sa de retragere a forţelor americane din Afganistan, deşi talibanii preiau într-un ritm rapid controlul capitalelor provinciilor.

 

Tot sâmbătă, preşedintele afgan Ashraf Ghani a cerut, într-o alocuţiune, remobilizarea forţelor armate şi a anunţat consultări pentru găsirea unei soluţii rapide de „pace şi stabilitate”.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul