Abonare la google news

Aeroportul din Brașov ar putea fi primul din țară prevăzut cu o cale ferată. În ce stadiu sunt lucrările

  • Terminalul aeroportului din Braşov este finalizat în proporţie de 93%
  • E posibil să poţi zbura spre Braşov, din toamnă
  • Terminalul permite un trafic de 1,2 milioane de pasageri
  • Brașovenii vor și o cale ferată de 300 de milioane euro

De la București, la Brașov, cu avionul, peste coloanele kilometrice de mașini de pe Valea Prahovei! E un vis care s-ar putea împlini din toamnă. Aeroportul din Brașov este aproape gata și, când lucrările vor fi terminate, vor putea fi programate zboruri interne. Clădirea terminalului este finalizată în proporție de 93% și acum se lucrează la finisaje.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, directorul Dirceției de Implementare a aeroportului.

Mai rămân de instalat echipamentele pentru sortarea bagajelor, scările rulante şi lifturile. Lucrările au început anul trecut în martie, iar valoarea lor trece de 30 de milioane de euro. Investiția nu se oprește aici.

„Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a adăugat Alexandru Anghel.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews