Adriana Pistol (INSP): Ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Dacă vom respecta măsurile de protecție, creșterea poate fi una controlată

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat, marți, că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România ținând cont și de prezența în comunitate a tulpinii britanice, dar a susținut că, dacă vor fi respectate măsurile de protecție, creșterea poate fi una controlată.

„Este firesc să ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri. Ar trebui să fie o creștere controlată, dacă continuăm să respectăm măsurile prevăzute în acest moment. Nu pot să numesc asta un val neapărat, nici cât de mare va fi creșterea”, a afirmat Adriana Pistol.

Citeste si:  Cum să-ți împodobești bradul în 2020. Cele mai originale idei pentru acest an

Aceasta a precizat că, după analiza publicată marți de INSP în privința tulpinii UK, este clar că aceasta circulă în România și că atenția trebuie îndreptată spre identificarea unor eventuale de cazuri și cu tulpina sud-africană sau cea braziliană, toate cele trei fiind puternic contagioase.

În privința creșterii numărului de cazuri înregistrată marți, Adriana Pistol a precizat că deocamdată nu i se pare ceva deosebit.

Citeste si:  Celebrul regizor Oliver Stone s-a vaccinat cu Sputnik V contra COVID-19. Cum se simte vedeta americană

„Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri. Cât de mult, rămâne de văzut. Vom vedea dacă se menține această creștere sau dacă va fi accelerată”, a subliniat Adriana Pistol.

3.382 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore din 31.980 de teste PCR și antigenice, fiind cel mai mare număr de infectări zilnice înregistrat de la jumătatea lunii ianuarie. 119 decese au fost raportate, iar 978 de pacienți sunt internați la ATI.

Citeste si:  STUDIU. Purtarea a două măști suprapuse poate reduce riscul de infectare cu Covid-19 cu până la 95%

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin


Sursa: G4Media

 4 total views