20 mai 1:50 PM

Abonare la google news

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a murit la 66 de ani

Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a murit la vârsta de 66 de ani.

Adrian Rădulescu ar fi suferit de  „insuficienţă multiplă de organe”, potrivit surselor România TV.

Acesta fusese internat de urgenţă la spital, la Terapie Intensivă, însă din păcate, organismul său a cedat.

„În această seară am primit o veste extrem de tristă, care m-a marcat profund…prietenul meu, fermierul Adrian Rădulescu a încetat din viață. Agricultura românească a pierdut astăzi un mare profesionist, un om care si-a dedicat întregul parcurs profesional acestui domeniu. Doresc pe această cale să urez sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să te odihnească în pace, prietene!”, a scris fostul deputat Alexandru Stănescu pe Facebook.

Agrointel.ro îl descrie ca fiind un bun fermier, dar și un excelent ambasador. El a fost președinte al Asociației Fermierilor din România.

Din 1989 până în 1990 a fost inginer șef și președinte la CAP Buftea, după care, până în anul 1991 a condus Societățile Comerciale cu Capital de Stat București-Ilfov, fostul Trust IAS București.

Adrian Rădulescu fost unul dintre membrii activi ai PMP. A avut mai multe afaceri și a fost membru al FSN în 1990.

Fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii a fost unul din primii arendași cu acte în regulă de după Revoluție, pornind de la 150 de ha lucrate, ca în perioada de glorie să ajungă la 7.000 de hectare.

Între 2001 și 2007 a fost moderatorul emisiunii „Viața Satului” de la TVR.

În anul 2007, Rădulescu a devenit director de cabinet al lui Dacian Cioloș în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, între 2001 și 2007 a fost și moderator al emisiunii Viața Satului la TVR 1.

Rădulescu a ocupat și funcțiile de președinte al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, secretar de stat și consilier prezidențial.

El deţinea patru ferme de porci moderne, inaugurate în 2011-2013, dintre care 3 au capacitatea de 2.000 capete și una de 5.000 de capete. În fiecare dintre cele trei ferme mai mici a investit 1,2 milioane euro, iar în cea mare în jur de 2 milioane de euro.

Citeste articolul pe Gandul