Abonare la google news

Adrian Năstase, declarații bizare: Cred că noi putem să renaționalizăm, să preluăm, că nu-i vorba de naționalizare, să luăm înapoi unele infrastructuri din energie

Fostul lider PSD, Adrian Năstase, a lansat o serie de mesaje bizare, marți seara, la Antena 3. Fostul premier aa declarat că România ar trebui să renaționalizeze unele infrastructuri din energie, cu referire la Petrom.

Compania Petrom a fost privatizată în 2004, în mandatul guvernului condus de Adrian Năstase. Fostul premier a criticat PSD pe motiv că merge pe ”ideologia stângii europene”, adăugând că temele legate ”de mediu, de LGBT, de tot felul de povești” sunt greu de acceptat de societatea românească. PSD-ul  condus de Marcel Ciolacu nu a susținut aceste teme, dimpotrivă, s-a plasat pe condiții ultraconservatoare, împotriva valorilor stângii europene.

Redăm câteva declarații făcute de Adrian Năstase la Antena 3

  • PSD are aceeași problemă, dacă merge pe aceeași ideologie a stângii europene, va pierde foarte mult. Chestiunile legate de mediu, de LGBT, tot felul de povești, sunt greu de acceptat de societatea românească.
  • Formule de renaționalizare a politicii interne și externe, mai mult curaj în relațiile cu ceilalți.
  • O problemă pentru PSD va fi modul în care privește relația cu Dragnea. Problema nu este de a-l primit în partid, în conducere. Dragnea poate fi folosit împotriva PSD. Dragnea are posibilitatea să adune din zona suveranistă. Nu-mi închipui că Dragnea va scăpa de atenția procurorilor
  • Eu cred că în România este nevoie de un curent suveranist, care să poată să spună iată, avem nevoie să închidem anumite capitole de naivitate economică, să dezvoltăm o concepție de patriotism economic, să înțelegem că privatizarea în masă a fost o prostie în anii 90, că au fost luate dalele de la irigații ca unii cetățenii să-și facă poteci în curte.
  • Eu nu mai sunt așa de convins că va conta votul obișnuit la alegerile viitoare. Cred că mecanismele de folosire a trolilor, Inteligența Artificială care a fost experimentată la alegerile în Statele Unite….
  • Am anunțat pe Facebook că vin în emisiunea de azi. Eu în mod obișnuit am 20-30 de mii de accesări, azi am avut 150 de mii. Unele cu același mesaj, cu Sidex, cu Bechtel, cu Alro.
  • Cred că noi putem să renaționalizăm, să preluăm, că nu-i vorba de naționalizare, să luăm înapoi unele infrastructuri din energie. Când eram eu prim-ministru erau 800 de mii de funcționari publici, acum sunt peste 1.200.000
  • Cred că Marius Pieleanu stabilește cum bate vântul la Palatul Victoria. În funcție de sondajele lui, premierul Forin Cîțu ar putea fi schimbat.

Sursa Foto: Captură Antena 3

 


Citeste articolul pe G4Media