23 aprilie 8:19 PM

Abonare la google news

Adio, 3,5 miliarde de euro! Pierdere astronomică pentru cluburi

Superliga Europei le promitea celor 12 cluburi fondatoare colosala sumă de 3.5 miliarde de euro. Proiectul a durat doar două zile, după care toate formațiile s-au retras din Superligă. Acum, la fix 5 zile de la oficializarea competițieii, proiectul Superligii a picat definitiv. JP Morgan, banca americană care urma să finanțeze Superliga, a anunțat oficial că s-a retras din proiect.

Adio, 3,5 miliarde de euro! Cum pierd cele mai mari cluburi din lume această sumă astronomică

Banca americană JP Morgan era gata să pună pe masă 3.5 miliarde de euro pentru cluburile fondatoare din Superligă. Banii ar fi urmat să fie împărțiți de Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid.
Cluburile s-au retras din proiect, după ce UEFA și FIFA au trecut la amenințări, iar fanii au organizat mai multe proteste de numuțumire. După ce forțele fotbalului european au renunțat la contractul semnat, s-a vehiculat faptul că acestea ar trebui să plătească penalizări. Însă acum nu mai este cazul. JP Morgan a anunțat oficial că se retrage din poriectul Superligii. Potrivit jurnaliștilor de la New York Times, sponsorul Superligii s-a retras și și-a asumat greșeala:

În mod clar am judecat greșit felul în care această înțelegere va fi privită de comunitatea fotbalistică. Vom învăța din această experiență”, a declarat purtătorul de cuvând al băncii JP Morgan.

Adio, 3,5 miliarde de euro. Sponsorul Superligii Europei s-a retras din proiectAdio, 3,5 miliarde de euro. Sponsorul Superligii Europei s-a retras din proiect

Superliga a dispărut oficial

După reacția cluburilor și a firmei care urma să sponsorizeze proiectul, Superliga Europei a dispărut oficial. Suma de 3.5 miliarde de euro a fost retrasă și, în acest context, cluburile nu mai sunt nevoite să plătească penalizări.
De asemenea, granzii care au complotat la înființarea Superligii au fost ierați și de UEFA. Consiliul Administrativ al UEFA s-a reunit vineri și a luat o decizie importantă. Niciunul dintre cluburile care au semnat pentru Superligă nu va fi sancționat în acest sezon. Asta înseamna că Real Madrid, Manchester City și Chelsea nu vor fi excluse din Champions League.

Florentino Perez: „Dacă cineva crede că Superliga a murit, se inșală!”

Președintele lui Real Madrid urma să fie și președintele Superligii. Florentino Perez crede în continuare în proiect și spune că a fost sabotat de echipele din Anglia:

Dacă cineva crede că Superliga a murit, se înșală. Vom continua să lucrăm, proiectul este în așteptare. Superliga există încă. Sunt un pic trist și dezamăgit pentru că lucram la acest proiect de trei ani. A fost o persoană din grupul celor șase echipe engleze care nu a fost atât de interesată și cred că a devenit contagioasă printre celelalte”, a spus Florentino Perez, la postul de radio El Larguero, potrivit SkySports.

Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool și Tottenham au fost echipele din Anglia care au semnat pentru Superligă.

Citeste articolul pe PlaySport