30 martie 11:25 AM

Abonare la google news

Adina Alberts sare în apărarea protestarilor și acuză autoritățile: „Este de o cruzime incredibilă”

Medicul estetician Adina Alberts a vorbit în cursul serii de ieri despre protestele care au acaparat întreaga Românie. Soția afaceristului Viorel Cataramă ridică un semnal de alarmă cu privire la obligativitatea purtării măștii de către autorități, ceea ce a reprezentat și un motiv determinant pentru izbucnirea manifestațiilor violente.

Noile restricții anti-Covid-19, fără logică

Medicul de chirurgie plastică protestează independent împotriva restricțiilor anti-Covid-19, pe care le consideră ineficiente și inumane. Aceasta susține că purtarea măștilor sanitare nu ajută la protejarea împotriva noului coronavirus, ba mai mult, ținute mai mult timp pe față provoacă mai mult rău, fiind un mediu propice pentru înmulțirea germenilor.

Adina Alberts trage un semnal de alarmp vizavi de calitatea măștii pe care o purtăm, subliniind faptul că o mască neconformă sau așezată inefficient pe cap mai mult rău produce.

„Din punct de vedere medical nu există nicio logică. Nu știu ce ar fi putut vreun reprezentant a oficialităților să explice populației, atâta timp cât nu există logică și nu există nici un motiv ca să trecem prin ceea ce trecem. Am asistat în săptămânile trecute la creșterea din pix a incidenței infectărilor.

Probabil că în acest moment este o mică ascensiune acest al acestui indice de incidență dar nu atât de mare cum se vehiculează și cum a fost adus din cauza faptului ca s-a modificat metoda de raportare.
Această mască are rolul de a ne proteja, dar dacă nu este purtată cu un trebuie, nu este de calitate nu este ceea ce trebuie degeaba o purtăm pentru că mai rău ne face.

O mască purtată mai mult de jumătate de oră, mai ales că vin căldurile, mai ales în zilele în care este mai multă umiditate se îmbibă și reprezintă un loc nemaipomenit pentru ca pentru ca germenii să se multiplice”, a declarat aceasta.

“De ce să porți mască dacă esti singur pe stradă?”

Adina Alberts, medicul recunoscut pentru modul său nonconformist, a readus în discuție inutilitatea purtării măștii, mai ales în anumite situații. Esteticianul critică în termeni duri autoritățile, pentru restricțiile absurde prin care copiii sunt obligați să poarte măști la orele de sport, iar adulții atunci când se află singuri pe stradă.

Aceasta atrage atenția faptului că a văzut mulți polițiști care nu respectau aceste reguli, însă nu sunr de judecat, dat

fiind faptul că aceste restricții sunt de-a dreptul chinuitoare și inumane.
„Obligativitatea purtării măștii este o inepție. Nu a dat rezultate nici în anul trecut, în nicio țară este o greșeală elementară. Când ieși pe stradă singur pe stradă, că se întâmplă de atâtea ori să fim singuri pe stradă, de ce trebuie să avem masca pe figură?

Plus că am văzut foarte mulți polițiști, pentru că e petrec mult timp în circulație, foarte mulți dintre ei nu respectă această regulă pentru că este inuman să îi ceri atâtea ore unui om să stea cu masca pe față.

Te afectează structural. Nu te mai poți concentra, nu mai ajunge suficient oxigen la creier. Nu este normal să avem obligativitatea purtării măștii, iar la copii faptul că ei sunt obligați să facă sport cu masca pe față este de o cruzime incredibilă”, a mai spus medicul Adina Alberts, potrivit Antena3.

Citeste articolul pe PlayTech