19 septembrie 1:00 AM

Abonare la google news

Adevărul din spatele unui zâmbet. Dezvăluiri de groază despre Bjorn Borg

Bjorn Borg a fost unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii. Suedezul s-a remarcat atât prin performanțele sportive deosebite dar și prin calmul său de ”gheață”. Într-o carte autobiografică, o fostă soție a marelui sportiv, a făcut câteva dezvăluiri de groază despre Bjorn Borg.

Bjorn Borg, ”omul de gheață” al tenisului

Bjorn Borg (65 de ani) a fost unul dintre cei mai mari tenismeni ai lumii. În perioada 1970 – 1980 suedezul a fost în vârful carierei sale. În anul 1977 Borg a devenit numărul 1 mondial. De a- lungul prodigioasei sale cariere, Borg a cucerit 64 de titluri ATP, dintre care 11 de Mare Șlem. Suedezul a cucerit șase titluri pe zgura turneului de la Roland Garros (1974, 1975, 1978, 1979, 1980, 1981). Borg a câștigat și cinci trofee la Wimbledon (1976, 1977, 1978, 1979, 1980). Suedezul a mai jucat cinci finale de Mare Șlem, una la Wimbledon în anul 1981 și patru la US Open (1976, 1978, 1980, 1981). Jocul lui Borg se baza pe lovituri perfecte de pe fundul terenului și o disciplină de fier. Datorită firii sale extrem de introvertite, Bjorn Borg a primit pe parcursul anilor diverse porecle. Marțian, robot, om de gheață, rock star, legendă sunt câteva dintre pseudonimele folosite pentru a-l caracteriza pe Borg.

Bjorn Borg a explicat în câteva cuvinte atitudinea sa pe terenul de tenis. Suedezul a dezvăluit că în ciuda calmului său imperturbabil de pe teren, în adâncul sufletului său era o adevărată flacără.

Adversarii mei nu știau ce ce simțeam sau credeam cu adevărat, dacă plângeam sau râdeam, dacă eram fericit sau dezamăgit pentru că țineam totul pentru mine. Asta nu însemna că nu aveam sentimente, că nu fierbeam în interior, ci doar că nu lăsăm să se vadă ”, a spus Bjorn Borg.

Dezvăluiri de groază despre Bjorn Borg

În 2015, Berte, o fostă cântăreață celebră a Italiei, și-a publicat autobiografia. Aceasta i-a dedicat lui Bjorn Borg un întreg capitol. Cei doi s-au cunoscut în 1988, la Ibiza. Devenindu-i ulterior soție, artista povestește în cartea sa, episoade de groază din viața marelui tenismen.

La începutul anilor 90 obsesia lui pentru cocaină era monstruoasă, devenise iremediabilă. Se transformase într-un pericol social”, aşa începe capitolul din carte despre Borg.

La Milano, cobora în stradă şi cerea droguri oricui trecea pe acolo. Avea nevoie. Nu-i păsa de nimic, nici reputaţie, nici consecinţe. Într-o zi, cînd era într-o stare precară, l-a dus la nişte amici transexuali şi i-am rugat să-l ţină la ei o vreme, ca să evităm scandalul. «Plătesc eu tot, numai luaţi-l de aici»”, povesteşte Berte.

Fosta câtăreață îl descrie pe Bjorn Borg în termeni extrem de duri, numindu-l marionetă.

O marionetă cu ochelari de soare. Un om pierdut. O ruină” sunt cuvintele folosite de Berte.

Ulterior, Bjorn Borg și-a refăcut viața reușind să înlăture viciile care îl acaparaseră în trecut.

Citeste articolul pe PlaySport