Abonare la google news

Adevărata dramă pentru Simona Halep a ieșit la suprafață. Nu i s-a întâmplat niciodată așa ceva

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă din cauza accidentării suferite la Roma. Nu i s-a mai întâmplat așa ceva niciodată în carieră. Adevărata dramă a campioanei a ieșit la suprafață.

An dezastruos pentru Simona Halep

Jucătoarea de tenis din Constanța s-a retras și de la Wimbledon, cu toate că a plecat cu încredere spre Londra. Simona Halep își dorea să-și apere trofeul câștigat în 2019, în 2020 competiția fiind anulată din cauza pandemiei Covid-19. Practic, românca este ultima câștigătoare a competiției de Mare Șlem.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a vindecat complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să păstrez aceste sentimente pentru anul următor.

Sunt foarte supărată să iau această decizie. A fost o perioadă dificilă, să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a punctat Simona Halep pe rețelele de socializare.

Adevărată dramă. Nu i s-a întâmplat niciodată așa ceva

Pentru că s-a retras din această competiție Simona Halep o să piardă 2000 de puncte WTA, puncte acumulate în 2019. Acest lucru înseamnă că după șapte ani petrecuți în Top 10 jucătoare de tenis din lume, Simo urmează să aibă o prăbușire în clasament.

Este pentru prima dată în cariera sportivei când ratează două turnee de Mare Șlem consecutive. Aceasta a participat an de an la Wimbledon, din 2011 și până în 2019, atunci când a câștigat marele trofeu. Anul acesta Simona Halep a ratat Roland Garros și Wimbledon. S-a retras chiar și din Bad Homburg înainte ca turneul să înceapă.

Pe lână punctele din clasament și recordurile negative, participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice este sub semnul întrebării. Cu toate că este posibil să se refacă până pe 24 iulie, sportiva ar reveni după o perioadă lungă de pauză. Acest lucru o să-i îngreuneze foarte mult evoluția, fiind absentă de pe teren din luna mai.

Schimb de mesaje între Simona Halep și oficialii de la Wimbledon, după anunțul-șoc al sportivei românce

Organizatorii turneului de la Wimbledon și-au exprimat regretul la auzul acestei vești. Fapt ușor de explicat în contextul în care Halep era a treia favorită și deținătoarea en-titre a trofeului. Halep a câștigat la All England Club în 2019 după o finală de excepție împotriva Serenei William. Anul trecut, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ne vei lipsi în acest an, Simona Halep! Să te întorci mai puternică în 2022!”, au transmis organizatorii turneului de la Wimbledon pe Twitter. Răspunsul sportivei din România nu a întârziat să apară. Halep le-a răspuns acestora tot prin intermediul unui mesaj pe rețeaua de socializare.

Citeste articolul pe PlaySport