Abonare la google news

Acuzații șocante! Medicul care a realizat primul transplant de măduvă în România ar fi murit legat de pat, de studenții săi

Familia lui Benedek Istvan, primul medic din România care a făcut un transplant de măduvă la adulţi, acuză că acesta a fost legat de pat în spital, chiar de studenții săi.

Familia doctorului hematolog Benedek Istvan vine cu acuzaţii grave la adresa spitalului în care renumitul medic s-a stins, bolnav de COVID-19.

Benedek se îmbolnăvise alături de alţi 10 medici de la secţia de hematologie din Târgu Mureş, pe care chiar el a înfiinţat-o.  Într-o primă fază, el a fost internat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, apoi a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde a şi decedat.

Citeste si:  Accident grav în Tecuci! Un autoturism a fost lovit de un tren Interregio

Familia medicului a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa spitalului şi a depus o plângere penală.

„În urma denunţului penal am primit foaia de observaţie care e plină cu evenimente groaznice care ne-au şocat. A fost legat un profesor universitar, de elevii pe care i-a pregătit, de sistemul din care făcea parte.  A dat telefon dimineaţa respectivă fiului lui, care tot doctor e, să vină că nu se simte bine, că toată noaptea a fost legat. A primit de la bolnav un film în care se vede clar că el se opune legării explicând că se simte bine, nu are nicio dorinţă ascunsă să facă rău cuiva şi avea faşă pe mâna de care era legat de pat“, a declarat, la Digi 24, profesorul doctor Benedek Imre, fratele decedatului.

Citeste si:  Câți bani vrea Glasgow Rangers pe Ianis Hagi. Suma pentru care scoțienii acceptă transferul

Cum se apără reprezentanții spitalului

Reprezentanţii Spitalului spun că nu au făcut nimic care să încalce protocoalele.

„A fost două zile intubat în care a fost necesar ventilator mecanic, în care cu siguranţă a fost nevoie de contenţie”, a spus Mircea Stoian, şeful secţiei ATI Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

Întrebat de reporter dacă pacientul a fost legat fiindcă ar fi fost agitat, acesta a negat.  „Nu, nu era vorba de agitaţie, a fost contenţionat, nu l-a legat nimeni, a fost fixată o mână, avea pusă o arteră, nu poţi să monitorizezi invaziv un pacient care îşi mişcă mâinile şi în plus nu ar fi suportat ventilaţia”, a răspuns Stoian.

Citeste si:  Coronavirus România, 3 aprilie. Aproape 5500 de cazuri noi SARS – CoV – 2, înregistrate în ultimele 24 de ore Aproape 5500 de cazuri noi SARS – CoV – 2

Citeste articolul pe Cancan

 40 total views